4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Başbakana bir mektup da Zonguldak'tan

Zonguldak’ta bir emekli emniyet bekçisi, silah bulundurdukları için kendilerinden 5 yılda bir alınan bir milyar 250 milyon liranın alınmaması için Başbakan Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.

Görev yaptıkları süre boyunca gece gündüz gözetmeden görev yaptıklarını ifade eden 30 yıllık emniyet bekçisi 63 yaşındaki Sabri Candaş, görev süresi boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü’nün vermiş olduğu silahlarla ve kimliklerle görev yaptıklarını, görev sırasında bir çok arkadaşlarını şehit verdiklerini hatırlattı.

Sabri Candaş, çalışırken polislerle omuz omuza çalıştıklarını, yeri geldiğinde polis kanununa göre ceza aldıklarını ama emekli olduktan sonra, silah bulunduran sıradan bir vatandaştan da alınan 5 yılda bir, 1 milyar 250 milyon liranın kendilerinden de alındığını belirterek sitemde bulundu.

Bu sitemini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek için mektup yazan Sabri Candaş, mektubunda, "Zaten çalıştığımız sürece dışlandık, hor görüldük. Emniyet içinde akla gelmeyen işler yaptık. Resmi elbise altında, utana sıkıla tuvalet temizledik, çaycılık yaptık, sokakları dahi süpürdük. Bunca yıl çekmiş olduğumuz ızdırabın karşılığı bu mudur? Üvey evlat mı olduk. Hangi kapıya vardıysak kovulduk. Bir tek tutunacak dalımız kaldı, o da sizsiniz Sayın Başbakanım. Memlekete sahip çıktığınız gibi bize de sahip çıkın" dedi.

zonguldak
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 13:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?