4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Başhekime özel oda fırçası

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Zonguldak'ta hastane ziyaretlerinde doktorların özel odalarının olmasına tepki gösterdi. 

Devlet Hastanesi'ni Vali Yavuz Erkmen ve Sağlık İl Müdürü Murat İlikhan ile birlikte ziyaret eden Bakan Akdağ, hastane yemekhanesinde sıraya girerek tabldotla yemek yedi. Bakan Akdağ, hastane projelerini inceledi ve doktorların ameliyat odalarından başka özel odaları olmasına ve hastalara ait bazı özel odaların olmasına, "Bizim için her hasta özel zaten, niye 'özel oda' olarak ayırıyoruz, yeni sistemde böyle bir şey yok" diyerek hastane başhekimine tepki gösterdi. 

Hastanenin polikliniklerini gezen Bakan Akdağ, hastayla çalışanlar arasında cam mekanların olmasını da eleştirerek, bazı yerlerde hastaların oturması için yeni düzenlemelerinin yapılmasını istedi. Akdağ, hastanede doktorun yazdığı ilacın yerine eczanenin başka ilaç verdiğini iddia eden Ekrem Kale'nin doktoruyla görüşerek, ilacın eczaneden alınmasını istedi. 

Bakan Akdağ, Devlet Hastanesi'nden sonra Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastaları Hastanesi'ne geçti. Hastane önünde bir vatandaşın, ilaç sıkıntısını dile getirmesi üzerine Bakan Akdağ, "Bizden kaynaklanın bir sıkıntı yok. Dünyada bu konuda bir sıkıntı var. Bunu aşmak için ilaç fiyatlarını serbest bırakmamıza rağmen bu konuda sıkıntı devam ediyor. Dünyada olmayan bir şeyi getirmemiz söz konusu değil. Aralık ayında ilacın geliyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 18:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?