3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Başkan 2007 yılını değerlendirdi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde faaliyet gösteren Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası 2007'nin değerlendirmesini yaptı.

Alaplı TSO Başkanı İsmail Öztürk, basın toplantısında ilçe için OSB'nin bitirilmesinin önem taşıdığını ve bu yönde ilçede topyekün seferberliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
İsmail Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada, "Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası 2007 yılında hedeflediği bütçesini gerçekleştirmiştir.2007 yılında odamıza 75 yeni üye firma kaydı yapılmıştır. Odamız 2007 yılı faaliyetleri sırasında ilk sırayı öncelikle Alaplı Organize Sanayi Bölgesinin kamulaştırma işlemleri olmuştur.Ankara' ya yapılan ziyaretler neticesinde 2007 yılı bütçesinden 500 bin YTL kaynak aktarımı Alaplı OSB adına gerçekleştirilmiştir.Alaplı OSB nin bitirilip hayata geçmesi için İlçemizin topyekün bir seferberliğe ihtiyacı vardır.

Bölgedeki işsizliği aşma konusunda en önemli 2 projemiz Alaplı OSB ve Alaplı Tersaneler Bölgesi biran önce tamamlanmalıdır. 2007 Yılı ocak ayında her yıl olduğu gibi bankalarla üyelerimize yönelik kredi anlaşmaları yapılmış ve üyelerimize kaynak bulma noktasında destek olunmuştur.Her yıl olduğu gibi 2007 yılı eğitim öğretim yılı başında ilköğretim öğrencilerimize yönelik 500 öğrenciye 15.000.00 YTL' lik palto ve ayakkabı olarak eğitim yardımında bulunuldu. 2007 yılında yardıma muhtaç ailelerin tespiti yapılarak 600 aileye 15.000.00 YTL tutarında gıda yardımı yapılarak yardımlar ailelere ulaştırıldı. 2007 yılında ilçemizin sorunlarının Ankara ya ve Bölge Milletvekillerimize aktarılması için Ankara ya ziyaretler yapılmış olup Alaplı OSB'nin kamulaştırılması yatırımcı firmalara yer tahsislerin ivedilikle yapılması ,Tersaneler Bölgesi Kurulması ve Alaplı' ya Halk Bankasının yeniden açılması konularında girişimlerde bulunuldu.Bölge Milletvekillerimiz ve yerel siyasetçilerimizle uyumlu bir çalışma gösterildi" dedi. Oda üyelerine faydalar getireceğini düşündüğü konularda, Üniversite iş dünyası birlikteliğinde ÜSİGEM ile birlikte çeşitli konferans ve seminerler düzenlendiğini de hatırlatan Öztürk. 2007 yılında çıkan ve KOSGEB aracılığıyla takibi yapılan istihdamı geliştirmeye yönelik 100 bin YTL ye kadar olan faizsiz kredi ve bilgi desteği verdiklerdini kaydetti. Bağ-kur sigorta borçluları için sundukları 'borçlulara kredi verilerek emekli olmalarını sağlama" önerisinin Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde kabul gördüğünü vurgulayan İsmail Öztürk konuşmasına şöyle devam etti:


"Önerimiz, sunduğumuz şekli ile yasalaştırılarak uygulanmıştır.Yine Fiskobirlik'ten alacağı olan Fındık üreticisi için sunmuş olduğumuz Fındığının karşılığında bankalardan kredi verilmesi önerimiz kabul görmüş ve uygulamaya sunulmuştur. Gerek yurt içinde gerekse yurtdışında yapılan tüm fuarlarla ilgili olarak Üyelerimize işlerini geliştirme noktasında duyuru ve ilan yoluyla bu fuarlara katılımları sağlandı. Oda personelimizi eğitme ve geliştirme konularında daha profesyonel olarak çalışabilmeleri ve Oda Üyelerimizin her türlü belge taleplerini cevap verebilmek amacıyla Düzenlenen Ankara' daki eğitim seminerlerine oda personelinin katılımı sağlandı. 2007 Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyası katılım yüksek olmuş ve 1 günde 135 ünite kan toplanarak Kızılay'a destek olunmuştur. İlçemizdeki çeşitli kamu kurumlarımıza üyelerimize daha sağlıklı ve kaliteli hizmet verebilmeleri açısından malzeme temini konusunda maddi destekler verildi. Halk Eğitim Müdürlüğü ile odamız arasında yapılan protokol gereğince üyelerimize Halk Eğitim Müdürlüğümüzce ücretsiz Emlakçılık ,tezgahtarlık ,iş güvenliği gibi konularda kurslar açılarak eğitim verilmesi sağlandı."

İha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 22:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?