3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Başkan adayından öneriler

Zonguldak'ın Kozlu beldesinde Demokratik Sol Parti (DSP) Belediye Başkan adayı Ali Bektaş, "Kendimizi insanlara tanıtma gibi sıkıntımız olmadı. Bugüne kadar girdiğim binlerce evden bir tanesinde bile tepki görmedim. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.


DSP Kozlu Belediye Başkan adayı Ali Bektaş, Zonguldak'ta 32 belediyeyi kazanmak için yarışan diğer adaylara önerilerde bulundu. Bir adayın kendisini tanıtmak için küçük yerlerde isim yapması gerektiğini söyleyen Bektaş, halkın adayların anlatacağı projeleri beklediğini söyledi. Herkesin seçimi kazanmak için kendine göre türlü müdahaleler yaptığını dile getiren Bektaş, rakiplerine "Küçük yerlerde isim yapmamışsanız işiniz biraz zor" diye seslendi.


Bazı siyasi partilerdeki görevlilerin DSP'ye geçtiğini söyleyen Bektaş, seçim çalışmalarını anlatıp diğer adaylara ders verdi. Yangından mal kaçırma gibi bir dertleri olmadığını anlatan Bektaş, şöyle konuştu:


"Tahminim 32 belediyede onlarca hatta yüzlerce belediye başkan aday adayı var. Herkesin bir çalışma şekli, herkesin bir çalışma prensibi, herkesin kendine göre seçimi kazanmak için her türlü müdahaleleri var. Eğer siyasette bir seçime hazırlanıyorsanız sadece seçim zamanı insanların yanına gelip 'benim adım şu, bana oy verin, başkanınız olacağım' deyip de kendinizi avutmaya çalışıyorsanız anlayın ki bu işte bir eksiklik var. Yaşantınızla, çalıştığınız işyerinizle, arkadaşınızdan, sosyal çevrenizle,
ailenizle hepsi ile seçime hazır olmanız lazım."


GİTTİĞİM HİÇBİR EVDE TEPKİ GÖRMEDİM

Özellikle Zonguldak ve Zonguldak'ın küçük yerleri için ismin çok önemli olduğunu anlatan Bektaş, sözlerine şöyle devam etti: "O ismi yapmamışsanız işiniz biraz zor. Yoksa kendinizi tanıtmak için çok uğraşırsınız. Ancak yine de insanlara tek tek gidip oy isteyeceksiniz. İnsanlara kendinizi anlatacaksınız, projelerinizi anlatacaksınız. İnsanlar bunu bekliyor. O yüzden hemen hemen seçimi kaybettiğimden bu tarafa yaklaşık beş senedir çalışmalarımı yapıyorum."
Kozlu'da bulunan evlerin yüzde 60'ın da oturduğunu anlatan Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sohbet etmişimdir, insanlarla dertleşmişizdir. O yüzden kendimizi insanlara tanıtma gibi sıkıntımız olmadı. Çünkü ben hiçbir kapıyı çalmadan içeriye giriyorum. Bugüne kadar girdiğim binlerce evden bir tanesinde herhangi bir tepki görmedim. Hepsinden Allah razı olsun."


O yüzden şimdilik seçim çalışmalarının birebir ziyaretlerle gerçekleştiğini anlatan Bektaş, şunları söyledi: "İnşallah Allah utandırmaz diyorum. Herkes koşturmaca içerisinde. Bu memlekette bu tip manevralar insanların ani kararları ile olacak işler değildir. Oradaki arkadaşlar sağolsunlar bize geliyorlar. Bazı arkadaşlar DSP'ye katılıyor. 'Birlikte hareket edeceğiz, biz aslında bugüne kadar yanlış yapmışız' diyorlar. Her zaman söylediğim şey vardır. Kararınızı iyi vermeniz gerekiyor."
Yangından mal kaçırma gibi bir derdi olmadığını ifade eden Bektaş, şöyle konuştu: "İnsanlar kafalarında tartsınlar, bu memlekete Ali Bektaş daha faydalı olabilir dedikleri zaman yanımıza gelsinler istiyoruz. Bu insanlarda böyle yaptı. Hepsi menfaatsiz, hepsi karşılıksız bize destek vermeye geldi. O yüzden bende bu istifaların sevinç çığlığını atacak karakter yok. Biz o arkadaşları hangi partiden, hangi görüşten olursa olsun kucaklamaya hazırız. Eğer bu memleketi yönetmeye talipseniz, sadece kendidüşüncenizden insanların bir arada gelmesi o partiye sıkıntı verir. O arkadaşlarımızın bizimle beraber olmalarından mutluluk duyarız."

İha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 14:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sercan çiçek IP: 88.248.255.xxx Tarih : 5.02.2009 20:06:58

sy ali bektas senden allah razı olsun insallah kozlu seninle daha iyi olur ben 15 yasındayım ama seni destek liyorum insallah 29mart günü iyi seylerle karsılasırız  dualarımız seninle