3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Başkan adayları işsizin de umudu

Zonguldak’ta artan göç ve işsizlik nedeniyle insanlar, umudu belediye başkan adaylarına bağladı. Seçmenler, gördüğü belediye başkan adaylarından hizmetten önce iş istiyor.

Gonca’nın halk günü toplantılarında ve yaptığı ziyaretlerde insanlar iktidarın ve belediyenin gücünü kullanarak, özel yada resmi kuruluşlarda yakınlarına iş bulunmasını talep ediyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bir süre önce alınan 3 bin işçiyi hatırlatan Gonca, kuruma işçi alımların sürmesi için iktidarın çalışması olduğunu söylerken, kendisinin de belediye ve şahsi imkanları ile insanları iş sahibi yapmaya çalıştıklarını söylüyor. MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı da sık sık seçmenlerinin iş talebi ile karşılaşıyor. Gülay, MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, farklı aşamaları bulunan 3 dev proje ile on binlerce kişiye istihdam sağlayacaklarını anlatıyor.

Gülay, anlattıklarını ‘yapılabilir projeler’ olarak görülmesi nedeniyle insanların en büyük umutları arasında yer alıyor.
Daha önce belediye başkanlığı döneminde bir çok kişiye iş bulmasına yardımca olan Eşref, belediye başkanlığını bıraktığı dönemde de 170 kooperatif konutu inşasını yaparak 100 kişiyi istihdam etti. İşsizlerin en büyük umutları arasında yer alan Eşref, her gören mahalleli önünü keserek, çocukları için iş sözü alıyor.

İşsizlere özel sektörde iş imkanı sağlayacakları söyleyen Eşref, işsizliği önlemek için en büyük projeleri arasında Üniversite öğrenci sayısını arttırma, ticari ve sosyal alanlar oluşturma ve kültürel etkinlikleri arttırma yoluyla işsizliğin sayısını önemli derecede aşağıya çekmeyi hedefliyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 12:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?