5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Başkan Gonca: Seçim kaybetme pahasına hizmet

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul için söylediği, "Seçim kaybetme pahasına hizmet" sözlerini kendilerine verilmiş talimat olarak kabul ettiklerini ifade ederek, "Biz de seçim kaybetme pahasına hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.
İhlas haber Ajansı (İHA) Zonguldak Bürosu’nu ziyaret eden Başkan Gonca, İl Temsilcisi Osman Sav ile görüştü. Hizmet yapmadığı yönünde eleştirildiğini söyleyen Başkan Secaattin Gonca, "Projelerimizi yeni yeni hayata geçirmeye başladık. Yakında bir çoğunun açılışlarını yaparken, bir çoğunun da temelini atacağız. Bütün bunlar zaman isteyen yatırımlar" dedi.

Kötü araç parkı ve maddi açısından enkaz halindeki bir belediyeyi devraldıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Secaattin Gonca, olmazsa olmazın çalışanın maaşını zamanında vermek olduğunu ifade ederek bunu gerçekleştirmenin huzurunu taşıdığını vurguladı. Gonca, "İller Bankası’ndan gelen ödeneğin düşmesine rağmen personelimize zamanında maaş ödüyoruz. Yeni Belediyeler Yasası ile daha da rahatlayacağız. Bu yasa ile belediyelere çok büyük imkanlar veriliyor" diye konuştu.

Bir çok denetim ve çalışmayı araç olmadığı için yapamadıklarını söyleyen Başkan Gonca, yeni yılda belediyeye yeni araçlar aldıklarını ve hizmetin artık daha da hızlanacağını kaydetti.
9 aylık başkanlığı sürecinde gözle görülür hizmet edemediği yönündeki eleştirilere katılmadığını ifade eden Başkan Gonca, bir çok projeye başladıklarını, bir çoğunun ise önümüzdeki günlerde temelini atacaklarını söyledi.

Dış kredi kaynaklı Zonguldak Kanalizasyon Projesi’nde imza ve işleri takip etme yetkisinin kendisinden alındığını da söyleyen Gonca, 31 Ocak tarihinde ön yeterlilik için dosyaların alınacağını ifade ederken Şubat sonu ve Mart başında ihalenin gerçekleştirileceğini belirtti. Gonca, en geç 2005 yılının Ağustos ayında kanalizasyon şebekesinin temellerinin atılacağını ifade ederek, "Bu projenin hayata geçmesi ile şehir şantiyeye dönecek. Bu da vatandaşların tepkisine neden olacak. Bütün belediye başkanları böyle işlerde vatandaşın tepkisini çekmekten korkar. Ancak ben, seçim kaybetme pahasına bile olsa bu işi gerçekleştireceğim. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul için söylediği ’Seçim kaybetme pahasına hizmet’ sözünü kendime söylenmiş bir talimat olarak algılayıp bu ve bir çok projeyi seçim kaybetme uğruna hayata geçireceğim" ifadelerini kullandı.

Mahallelerde yol yapım çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Başkan Secaattin Gonca, "Bunlar görülmeyen şeyler olduğu için eleştirilmesi normaldir. Şovmenlik de yapmadığımızdan yaptıklarımız fark edilmiyor. Ben de en kral festivali, en kral eğlenceyi yaparım, yaptırırım. Ama mahallelerdeki vatandaşımın suyu akmadan, çöpü toplanmayıp mahallesini pislik götürürken yapılan eğlenceyi hazmedemem. Önce hizmet gelip vatandaşımın rahatı sağlanacak daha sonra en iyisinden etkinlikler yapılacak. Festivali her mahallede yapacağız. Bazı belediyeler festivallerle gündeme gelirken mahallelerinin ne durumda olduğunu biliyoruz. Bu belediyeciliğe yakışmaz" dedi.

OSMAN SAV-ZONGULDAK (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 11:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?