3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Başkan Posbıyık'ın rekor inadı

BAŞKAN POSBIYIK'IN REKOR İDDİASI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gaziantep'in yapacağı en uzun mangal denemesinden sonra rekor onaylanırsa, seneye 10 kilometrelik mangal yapacaklarını söyledi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçedeki sivil toplum örgütlerini Belediye Nikah Salonu'nda bir araya toplayarak 22 Kasım'da yapılacak olan Hamsi Festivali ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Festivalin bu sene rekor amaçlı değil eğlence amaçlı düzenlendiğini belirten Başkan Posbıyık, sanatçı içinde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Posbıyık, "Bu yıl Hamsi Festivali 22 Kasım'da yapılacak. Balıkçılar ile görüştük onlar fırtınalı günleri biliyorlar. Bu sene hamsi erken çıktığı için erken bitecek şeklinde bir telkinde bulundular bize. Bu Aralık'ta balık olmayacak anlamına gelmiyor, bol olmayacak anlamına geliyor. Söylediklerine göre 28'inde bir fırtına gözüküyormuş. Onun için 22 Kasım'ı önerdiler bize. Bu Hamsi Festival'imizin 8.'si olacak. Bunu bir rekor babında yapmıyoruz. Dünya rekoru Kdz. Ereğli'nin elinde. Bu yılki festivalimizin daha iyi olması için sivil toplum örgütlerimize formlar vereceğiz. Kaçar kişiyle katılacaksa ona göre, mangal, ekmek, soğan gibi yiyecekleri vereceğiz. Bu formları doldurduktan sonra Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne 10 Kasım akşamı vermenizi rica ediyoruz. Aynı gün sivil toplum örgütlerine malzemeler Çınaraltı mevkiinden verilecektir. Mangallar yetkililerimiz tarafından yerleştirilecek ve numaralandırılacak. Sivil toplum örgütlerine de numaralar verilecek, herkesin yeri belli olacak. Ayrıca, stantlar açacağız. Dernekler stant talebinde bulunabilirler. O bölge içerisinde projeksiyon aleti koyarak rekor kırdığımız tarihten itibaren yaptığımız festivallerin görüntüleri yayınlanacak. Şuan arkadaşlarımız sanatçı konusunda çalışmalarını yapıyorlar. Akşam konserimiz olacak, şuan ismini veremiyorum. Anlaşma imzaladığımız zaman sanatçımızın da ismini vereceğim. Bu sene yine hamsi havuzu yapmayı düşünüyoruz. Hava güzel olur hamsi de bol olursa insanlarımıza bol bol hamsi yedirme niyetimiz var" dedi.

REKOR İNADI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gaziantep'te bir alış veriş merkezi tarafından yapılacak olan en uzun mangal rekoruna değinerek, rekorun onaylanması sonucunda gelecek sene yapılacak olan festivalde 10 kilometrelik mangal yapacaklarını söyledi. Posbıyık, "Gaziantep'te de rekor denemesi yapılacak. Hava şartları nedeniyle ertelendi. Bir alış veriş merkezi yapıyor bunu. Gaziantep Belediye Başkanı ve AVM'nin Genel Müdürü sürekli arayarak davet ediyor, Antep'e gidebilirim. Eğer onların rekorları onaylanırsa bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ki sizlerle birlikte el el vereceğiz Alaplı'ya kadar 10 kilometre mangal yapacağız. ERDEMİR sacı verecek mangalları imal ettireceğiz ve önümüzdeki sene, eğer Antep'in rekoru belli olursa, 10 kilometre uzunluğunda mangal yapacağız. Rekorumuzu kimseye vermeyiz, hiç kimse rekorumuza sulanmasın" diye konuştu.

BAŞKAN POSBIYIK'IN REKOR İDDİASI
BAŞKAN POSBIYIK'IN REKOR İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 10:58:04
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 11:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?