3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Başkan taleplerini sundu

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, Alaplı Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.
AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, beraberlerinde AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ve parti yöneticileriyle birlikte, AK Parti Alaplı İlçe Başkanlığı ve Alaplı Kaymakamlığı’nı ziyaret ettikten sonra Alaplı Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.

Başkan Yazıcı, ziyarette yaptığı konuşmada ilçenin bekleyen sorunlarının çözümünde yardımcı olunmasını istedi. Yazıcı, Belediye’nin çakıl ocaklarının kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, çakıl ocaklarına özel-kamu sektörü ayrımı yapılmaksızın uygulama eşitliği istedi.Yazıcı, “Alaplı deresi çok kirli. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) araçları halen gelmedi. Dere temizliğinin yapılması gerekiyor. 10-15 gün içinde bir yağmur yağarsa sel ile karşı karşıya kalabiliriz. Taşbaşı mevkiindeki göçen yolla ilgili sorunu henüz çözemedik. Bu sorunun da bir an önce çözülmesi gerekiyor. Alaplıspor Deplasmanlı Süper Amatör Lig’e çıktı. 690 Evler semtindeki çim futbol sahasının üçte ikisini biz yaptık ve bir tribün kaldı. Hedefimiz önümüzdeki sezon maçlarımızı burada oynamak. Hedefimiz kesinlikle 3.lige yükselmektir. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 262 konut inşaatını tamamen bitirdi. 10 gün içinde eksikler tamamen bitecek. Ancak TOKİ’nin yol, köprü ve kanalizasyon sorunu var. Bunların çözülmesi lazım. Fatih Mahallesi’ne bir köprü yapılması gerekiyor. Köprü yapımına başlanırsa biz devamını getiririz. Tersane inşaatına ise bir an önce başlanmasını talep ediyorum. 3 yıl geçti halen tersane inşaatına başlanmadı. Diyaliz ünitesi inşaatı çalışmaları sürüyor. Bayındırlık Bakanlığı keşif yaptıktan sonra Sağlık Bakanlığı’ndan ödenecek çıkacaktı. Yazışmalar yapıldı, halen bir sonuç alınamadı. 135 bin dönümlük dolgu alanı yapıyoruz. Dolgu alanının halkın istifadesine geçmesi için çalışıyoruz. Orayı bir an önce faaliyete geçirmek için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Taleplerini sözlü dile getiren Başkan Yazıcı, vekillere de dosya halinde sundu. Milletvekili Fazlı Erdoğan ise konuşmasında, Türkiye’de ve dünyada tersanecilik sektörünün gelişme sürecinin devam ettiğini ifade ederek, özellikle Tuzla’da yaşanan kazaların ardından tersanelere izin verilmesi ile ilgili hassasiyetlerin arttığını belirtti. Erdoğan, “Ereğli ile birlikte Alaplı’da da tersanecilik takip edilmiş olunsaydı, Alaplı’da tersane Ereğli’den daha çabuk bitmiş olurdu. Bu iş olacak mı olmayacak mı bende bilmiyorum. Bekliyoruz, önümüzdeki bir aya kadar izin alınır veya alınmaz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 09:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?