3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Başkana ziyaret

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri çerçevesinde, Zonguldak'a gelen Fransa ve Macaristan Halk oyunları grupları, günübirlik olarak geldikleri Ereğli'de Kaymakamı Osman Ekşi'yi ziyaret etti.


23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak'ta gösteriler yapan Fransa ve Macaristan halkoyunu grupları Kaymakamı Ekşi'yi ziyaret etti. Fransız ve Macaristan Halk oyunları gruplarının ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Ekşi, "23 Nisan çocuklarımız için kutlanan hafta, istiyorum ki, bu bayram tüm dünya ile paylaşılsın. Bu isteğimizi çeşitli ülkeler olumlu cevap verdi. Çeşitli oyun grupları ülkemize geldi. Sizleri de ilçemize geldiğiniz için mutluyuz" dedi. Fransız ve Macaristanlı çocuklara Ereğli'yle ilgi kısa bilgiler veren Ekşi, "Ereğli hem ekonomik açıdan, hem de sosyal bakımda ve doğal güzellikler bakamından güzel bir ilçedir. Geçmişi çok eskilere dayanan bir ilçe, kömür yatakları bulunduğu, sanayinin geliştiği, denizi, doğasıyla insanın yaşamak istediği bir yer yerdir" şeklinde konuştu.


Ardından Fransız ve Macaristan halk dansları grupları Ekşi'ye yöresel hediyeler taktım etti. Ekşide, Ereğli'yi tanıtıcı broşür ve madenci heykeli verdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 15:04:07
Güncelleme :25 Nisan 2008 Cuma 15:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?