3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Başkandan eleştirilere sert yanıt

Zonguldak'ın Ereğli ilçe Belediye Başkanı Murat Sesli, asfalt dökülmesi için alınan krediye ret veren meclis üyeleri ile CHP İlçe Başkanı Yaşar balcı'yı sert bir dille eleştirdi.


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, bazı belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve mahalle muhtarının da katıldığı bir toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan Sesli, "Biz hizmet yapmak istiyoruz. Ancak muhalefet ilçe başkanı ve bazılarının borazancılığını yapan zavallılar, hizmet yapılmasın istiyor" dedi. İller Bankası'ndan kredi talebine red oyu veren meclis üyelerini muhtarlara şikayet eden Sesli, "Bunlar, 'seçime altı ay var' diyerek 'belediyenin kapısına kilit vurup yatalım' istiyor. Belediye kimsenin babasının malı değil. Size hizmeti kim engelliyor, bunu, bunları bilin" diyerek eleştirilere tepki gösterdi. 21 ayrı noktada çalışmaların sürdüğünü anlatan Sesli, "2007 yılında, 2008 yılının 'altın yıl' olacağını söylemiştik. Çalışmalarımızı da bu sene olağanüstü bir şekilde sürdürüyoruz. Kdz. Ereğli'nin 21 noktasında çalışmalarımız sürüyor.

Tabiî ki bu çalışmaları yaparken, Kdz. Ereğli tarihinde görülmemiş rekor asfaltı dökerken, görülmemiş altyapı hizmetini sunarken, karşımıza bazen muhaliflerde çıkacaktır. Çünkü, bazıları belediyenin bu şekilde çalışmasını istemiyor olabilirler, bazıları bizden böyle bir performans beklemiyor olabilirler, bazıları kıskanıyor olabilir ama önemli olan Ereğli halkına hizmet etmektir. Son günlerde muhalefet partisi ilçe başkanı ve bazılarının borazancılığını yapan, onlara 'zavallı' diyorum ve 'Ereğli'ye hizmet gelmesini istemeyen arkadaşlarım' diyorum. Bazı Meclis Üyesi arkadaşlarımızın açıklamalı bizleri üzmüştür.

Göreve geldiğimiz günden itibaren Ereğli halkı için kendisini adayan, Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri ve daire çalışanları; gerçekten bu açıklamalarla üzüntüye kapılmışlardır. Tabiî ki bunlar olacak ama, çalışırken bunların olması insanı yıpratıyor" dedi. 20 bin ton asfalt için kredi almalarına red cevabı veren Belediye Meclis üyelerini kınayan Sesli, konuşmasına şöyle devam etti:
"Şimdi popülizm yapılıyor deniliyor. Eğer 120 bin ton asfalt, 50 km. altyapı ve 28 bin metreküp taşduvar, binlerce parke ve kaldırım çalışması, 3 bin 500 vatandaşın Çanakkale'ye ve Abant'a götürülmesi popülizm ise evet ben popülizm yapıyorum ve popülistim.

Eğer ben, bugüne kadar hizmet götürülmemiş mahalleler için çalışıyorsam evet ben bir popülistim. Ama maalesef senelerce insanları sahil ile oyalayan, mahalle aralarına girmeyen, mahallelerde insanların çamur içinde yüzmesini sağlayan, mahallelerde hizmet gitmeyen yerlere hizmet götürdüğümüz zaman buna karşı gelenleri de esefle ve şiddetle kınıyorum. Son meclis toplantısında 20 bin asfalt için kredi talebinde bulundum. Bunun sebebi, asfalt hedefimizi aşmamızdır. İhtiyaç olan mahalleler var.

Orhanlar, Kırmacı, Süleymanlar, Güldere ve Sarıkorkmaz Mahalleleri, alacağımız 20 bin ton asfalt ile asfaltlanacak. Ama maalesef bu arkadaşlarımız, bu mahallelerin asfaltlanmasını istemiyorlar. Kredi almayın, asfalt dökmeyin, seçime 6 ay var çalışmayın diyorlar. O zaman ben de daire müdürlerine ve çalışma arkadaşlarımla diyeceğim ki, 'Evet arkadaşlar seçime 6 ay kaldı, çalışmayalım. Çalışırsak yanlış anlaşılırız. O zaman gelin yatalım, belediyenin kapısına da kilit vuralım.' Bunların niyetleri ve zihniyetleri bu. Ama biz bu zihniyetlere ve niyetlere karşı, birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek karşı geliyoruz."


Kamuoyunun yanıltarak tüm mahallelere eşit hizmet edilmesinin engellenmek istendiğini vurgulayan Sesli, ne kadar bağırılırsa bağırılsın hizmetin engellenemeyeceğini söyledi. Eleştirilerilerin kasıtlı olduğunu savunan Sesli, "Ereğli Belediyesi'nin, bütçesi kadar borcu var diyorlar, bunu ispat etmeyen namerttir. Bizim kimseye borcumuz yok. Bizim bir tek İller Bankası'ndan kullandığımız kredi var. Görevi devraldığım zaman yine İller Bankası'ndan kredi kullanılmıştı ve yine İller Bankası'na borcumuz vardı.

Görevde olduğumuz 16 ay boyunca, bir taraftan İller Bankası'na olan borcumuz ödeniyor, diğer taraftan da bu seneki yatırımlar için kredi alınıyor. Yani, Ereğli Belediyesi'nin kimilerinin dediğine göre, 20 trilyon - 35 trilyon borcu yok. Bunu yazıyla yazamaz bunlar… 25 trilyon-35 trilyon dediği telaffuzu zor rakamlar. Ne olmuş da bu kadar borç olmuş. Bizim yaptığımız ortada, bir birilerine hizmet etmiyoruz. Biz, Ereğli halkına hizmet etmek için buraya geldik. Fuzuli harcamamız yok. Görevi devraldığımızdan itibaren liman gelirlerine el attık. Liman büyüdü mü, limana gelen gemi sayısı arttı mı, yükleme-boşaltma kapasitesi arttı mı? Hayır. Ama ne hikmetse geliri yüzde 300 arttı.

Gelirlerimizi artırmak için her türlü önlemleri alıyoruz. Bizim harcamalarımız, 23 mahalleye yaptığımız yatırımlardır" dedi. Başkan Sesli, 'Red'ci olarak nitelediği bazı belediye meclis üyelerinin her hizmete karşı geldiğini kaydetti. Sesli, "Ölüm yolu denen Kepez yolu için ilk defa meclisi olağanüstü topladık. Bu 'red'ci arkadaşlarımız o meclis toplantısına kasıtlı gelmediler. Diyorlar ki, 'Evet Kepez yolu yapılacak ama biz buraya karşı geliyoruz.' Biz Göçmenler Mahallesi'ne ışık koyacağız diyoruz, onlar 'hayır koymayın' diyorlar. Kepez tepesine, Carrefour'un oraya göbek yapacağız diyoruz, onlar 'hayır yapmayın' diyorlar. Belediyenin başarısız olması ve kötü gitmesi isteniyor. Hayır, bunun böyle olma şansı yok. Belediye başarılıdır, başarılı olacaktır ve her yere hizmet götürecektir. Belediye 'ak günlere' doğru gidiyor ve eskisinden de daha iyi yönetiliyor" diyerek konuşmasını tamamladı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 19:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?