4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Basketbol kampı başladı

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) düzenlediği ve Mavi Jeans'in sponsorluğunu üstlendiği The Best Five Mavi Jeans Basketbol Kampı'nın ikinci ayağı Zonguldak'ta başladı. 

İlk ayağı Çorum'da yapılan basketbol kampının ikinci ayağı 6-11 Ağustos tarihleri arasında Zonguldak'ta yapılacak. Kamp nedeniyle yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Camgöz, Karaelmas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turgay Atalay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Çalıkoğlu, TBF Kamp Direktörü Kıvanç Ayvalıoğlu, baş antrenör Alan Walls, İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan ve sporcular katıldı. 

TBF Kamp Direktörü Kıvanç Ayvalıoğlu, amaçlarının yetenekli oyuncuları bulmak olduğunu ifade ederek, "Bu gençleri Türk milli takımına kazandırmak istiyoruz. Basketbolu tüm Türkiye'ye sevdirerek gençlerimize daha kaliteli basketbol eğitimi vermek istiyoruz. Bugüne kadar Türkiye'nin pekçok yerinde düzenlenen kamplara yaklaşık 3 bin 500 gencimiz katıldı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden kampa 8'i kız olmak üzere 150 çocuğumuz katıldı. Bunlar arasında milli takıma ve büyük takımlarda oynayan oyuncularımızda vardı. Kamplara katılım çoğaldıkça, Türk basketboluna kazandıracağımız yeni yıldızların da artacağına inanıyorum" dedi. 

Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, basketbolun sokağa taşındığı taktirde daha çok gelişeceğini belirtirken, Rektör Yardımcısı Turgay Atalay ise bu tür organizasyonlara her zaman açık olduklarını kaydetti. 

Konuşmaların ardından, Kıvanç Ayvalıoğlu ve Turgay Atalay tarafından katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 14:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
anıl kerem öktem IP: 88.241.215.xxx Tarih : 6.09.2006 23:25:31
bence bu kamp gerçekten çok iyi bir kamp bizler için bende orda olan ve lewis&clark takımında oynayan bir oyuncuyum bence bu kamp bizlere çok yararlı özellikle takımların ayrılıp birbirleriyle karşılaşmaları daha da eğitici çünkü bu sayede kamptaki çocuklar bende dahil olmak üzere hepimiz diğer çocuklarla kaynaşıp birbirimize ayak uydurmaya çalışıyoruz ama burda en önemli yer tutan amerikadan getirtilen koçlar onlar sayesinde yeni şeylar öğrenip evimize döndük şimdi kampta öğrendiklerimizi burda yapmaya çalışıyoruz