3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Baston yapımını öğreniyorlar

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Avrupa Birliği (AB) tarafından finansa edilen 'Baston Yapım Elemanı Yetiştirme Kursu' başladı. Türkiye İş Kurumu(İş-Kur) Koordinasyonunda yürütülen Aktif İstihdam Tedbirleri 2 Hibe programı kapsamında başlayan proje sayesinde 30 bayan işbaşı yaptı.


Kadın ve gençlerin istihdamının desteklenmesini amaçlayan proje sayesinde meslek sahibi olan kursiyerler, baston ustası olmalarının yanında günlük 8 avro cep harçlığı alıyor. Kursa katılan bayanlara ilk olarak ilçenin simgesi olan baston üzerine yılan motifi çizme öğretiliyor. İlk olarak motif çizmesini öğrenen kursiyerler daha sonra iş makinaları planya, torna, freze ve şerit makinalarının başına geçerek kızılcık ağaçlarını baston haline getiriyor.

ALTI AY SÜRECEK

Kursların 6 ay süreceğini belirten Devrek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeynel Abidin Karakuş kursiyerlerin baston yapımının her aşamasını öğreneceklerini belirtti. Açılan projeye AB tarafından 90 bin avro hibe edildiğini belirten Karakuş bayan kursiyerlere dört meslek öğretmeni tarafından eğitim verildiğini belirti. Karakuş "Bu 6 aylık eğitim döneminin sonunda iyi birer usta olacaklarına inandığımız kursiyerlerin çevredeki kalifiyeli elemanın ihtiyacını karşılayacağına inanıyoruz" dedi.
 

...
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 18:39:03
Güncelleme :21 Haziran 2009 Pazar 18:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?