3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bataklık alana asfalt yol

Zonguldak Belediyesi tarafından, Mithatpaşa Mahallesi 706, Karanfil ve Mercan sokağın birleştiği bataklık alan ıslah edilirken, yolun asfaltlama çalışmalarına başlanıldı.

Islah edilip, asfaltlanan alanlarda inceleme yapan Belediye Başkanı Gonca, halkla sohbet etti


Zonguldak'ın Mithatpaşa Mahallesi 706, Karanfil ve Mercan sokakların birleştiği bataklık ve dere yatağı ıslah edildi. Yaklaşık 350 metrelik dere yatağı kutu menfezle kanalizasyon borularına aktarılırken, ortaya çıkan 2 metrekarelik alana asfalt döküldü. Zonguldak Belediyesi tarafından yaklaşık 400 bin YTL'lik proje ile asfaltlama çalışmalarına başlanılan alanda inceleme yapan Başkan Gonca, mahallelilerle sohbet etti.

Mahalle sakinleri yollarını yapan ve mahallelerine kadar gelen Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca'yı görünce sorunlarını da anlatma imkanı buldu. Seçimlerde destek vereceklerini söyleyen mahalleli, bir sonraki görev döneminde yapmasını istediği sorunlar hakkında sözler aldı. Diğer sorunların çözümü için de çalışmalarını sürdüreceklerini anlatan Gonca, "Buralar bataklıktı. Dere suyu olduğu gibi merdivenlerin üzerine akıyordu. 50 yılı aşkın süredir bu sıkıntıları sürüyormuş. Söz verdikleri halde hiç bir belediye başkanı, bırakın sorunu çözmeyi, bölgeye ayak bile basmamış.Biz söz vermiştik, bir süre önce temelini attık, şimdide çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Sözümüzü yerine getirbilmenin mutluluğnu yaşıyoruz" dedi.
Mahalle halkıda araç yolu bulunmaması nedeniyle kömür taşımakta, pazar malzemelerini taşımakta zorlandıklarını, metrelerce yol yada yüzlerce merdiven tırmanmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Şimdi yapılan yol için Başkan Gonca'ya dua eden mahalleli, "50 yıldır belediye başkanları hep söz verdiler, uğramadan bile gittiler. Yıllardır yapılamamıştı. Çok sıkıntı yaşıyorduk. Başkandan Allah razı olsun" diyerek teşekkür etti.


Mahaleli kadınlarının spor aletlerinin bulunduğu park istediği Gonca, kadınlardan aldığı spor yapma üzerine, istenilen parkı yapacakları sözünü verdi

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 19:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?