3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Batı Karadeniz hızlı tren istiyor

BATI KARADENİZ HIZLI TREN İSTİYOR

Zonguldak, Bartın, Karabüklüler Derneği, Zonguldak-Karabük arasına hızlı tren kurulmasını istedi.

Zonguldak, Bartın, Karabük İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Şenol Çakar, Zonguldak, Karabük ve Ankara hattının yeniden açılması gerektiğini belirterek, Zonguldak-Karabük arasında da hızlı tren açılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'deki demiryolu taşımacılığına büyük katkıda bulunan bölgenin yeni dizel tren setlerinin verilmesi ile ülke ekonomisine büyük katkı ve kendilerine de büyük kolaylık sağlayacağını da belirten Çakar, “Zonguldak-Karabük arasına raybüs veya hızlı tren konulmalı, Zonguldak ve Karabük Ankara hattında yeniden ulaşıma açılmalıdır. TCDD yapmış olduğu bakım ve onarım çalışmalarından sonra 90 km hızla giden makinelerin seyri artmak yerine 60 kilometreye düşmüştür. Bunun sebebi ise 1960'lı yıllardan kalma tren setlerinin (Vagonların) boyanıp temizlenip yeniden bölgemize gönderilmesidir. Oysa TCDD'nin kendi ürettiği dizel tren setleri Zonguldak-Karabük arası 1.5 saate düşecektir. TCDD 150. yıl kuruluş yıldönümünü Zonguldak'ta kutlamış ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman bu tren setlerinin istenilirse Zonguldak'a verileceğini söylemiştir. Alt yapısının da uygun olduğunu belirmiştir. Bizlerde Türkiye'de sadece bu bölgede kullanılan veya ıstaka, hurdaya ayrılan bu setlerden kurtularak yerine ürettikleri daha modern tren setlerinden istifade etmek istiyoruz. Türkiye'deki demiryolu taşımacılığına büyük katkıda bulunan bölgemize yeni dizel tren setlerinin verilmesi ülke ekonomisine büyük katkı ve bizlere de büyük kolaylık sağlayacaktır. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan ve bölge milletvekillerinden girişimlerde bulunarak bizlerinde bu hizmetten istifade edebilmemiz için girişimlerde bulunmalarını bekliyoruz. Son dönemde uygulamaya konulan Adapazarı-Bartın demiryolu için de emeği geçenlere teşekkür eder ve çalışmaların bölgemizi Türkiye'nin dört tarafına bağlıyacağı içinde mutluluk duymaktayız. Ayrıca personel yokluğu nedeni ile Zonguldak-Karabük hattında hizmet kalitesinde düşmeler olmaya başlamıştır. Saltukova istasyonu kapatılmış, Çaycuma istasyonu da geceleri çalıştırılmamaktadır. Okula giden öğrenciler ve işe giden insanlar soğukta dışarıda beklemekte ve mağdur olmaktadır. Personel takviyesi ile buralarında hizmete açılmasını beklemekteyiz. TCDD yetkililerinin çalışmalarını daha kolaylaştıracak ve Zonguldak-Karabük arası 1.5 saate düşürecek ve Ankara bağlantısının da açılmasıyla trafik terörünün dünya ortalamasının üzerinde olan ülkemizde bizlerde demiryoluyla daha huzurlu ve rahat yolculuk edebilme imkanına kavuşacağız. İlgililerden ve yetkililerden gerekli girişimlerinde bulunmalarını bekliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 14:12:00
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 11:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sabri ozyurt IP: 91.138.3.xxx Tarih : 25.02.2011 12:33:52

kesinlikle katiliroyrum.bati karadenizde kamu kurumlarindan devlet buyuk oranda katma deger tahsil ediyor.fakat her hizmetin sonuncusu yada artigi bati karadenize  getiriliyor.zonguldak karabuk arasi da raybusu fazlalsiyla hak etmektedir.duble yollarda ayni seyler gecerli.diger yollari bitirdiler.bati karadenizdekiler hala daha surumucemeli yuruyor.hukumet calisiyor ama nbati karadenizde degil maalesef