3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Batı Karadeniz'in sorunları tartışıldı

Türkiye Ticaret ve Sanayi şurası Batı Karadeniz Bölgesi hazırlık toplantısı nedeni ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasında TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete Başkanlığında bir araya gelindi. Toplantıda Batı Karadeniz’in sorunları ele alındı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan (TOBB) Yardımcısı Halim Mete yapılan toplantının Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası öncesinde bölgenin sorunlarının görüşüldüğü hazırlık toplantısı olduğunu, bu toplantıda seçilecek dönem sözcünün 19 Kasım tarihinde Ankara’da yapılacak şurada Başbakan’a Batı Karadeniz Bölgesinin sorunlarını sunum yapacağını vurguladı. Mete ayrıca, tüm Dünya’da yaşanmakta olan ve toplam zararın 6 trilyon dolara ulaşan global krizin sorumlularının bankalar olduğunu vurgulayan Halim Mete şu şekilde konuştu:


“Karşılıksız ve kefilsiz sadece ipoteğe dayalı krediyi ödeyemeyen binlerce kişi elinde bulunan ve bankadan aldığı kredi ile sahip olduğu evlerini yatırım bankalarına geri iade etti. Dolayısıyla yatırım bankalarının elinde talep fazlası evler hızla değer kaybetmeye başlayınca yatırım bankaları iflas etmeye başlamıştır. İşin başında bu kriz 1 trilyon dolara biter deniliyordu. Şu anda krizin etkisi 6 trilyon doları aşmıştır.”
Tokat, Erba, Turhal, Zile, Sinop, Merzifon, Taşköprü, Kastamonu, İnebolu, Bartın, Ereğli, Alaplı, Devrek, Çaycuma, Tosya ve Safranbolu oda başkanları Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir’i V. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında Batı Karadeniz bölgesi sözcüsü seçti. Demir, Zonguldak’ın Batı Karadeniz Bölgesinde ki illerin sorunları ile paralellik yaşandığını, teşvik, ulaşım, organize sanayi, kadastro, işsizlik gibi sorunların tüm bölgenin ortak sorunu olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:


“Ciddi bir birliktelik bu sorunların çözümüne katkı sağlar. Sayın Başkanlar teveccüh göstererek şahsımı desteklemişler, şura için dönem sözcüsü olarak beni seçtiler. Bundan sonra yapacağımız, Samsun’dan Alaplı’ya kadar bölgenin röntgenini çekmek, analiz etmek ve sonucu başbakanımıza, birliğimize ve bakanlarımıza aktarmak. 19 Kasım tarihine kadar görevimizi en iyi şekilde yapacağız.”
Ayrıca, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, "Zonguldak merkez ilçenin en önemli 5 sorunu olarak teşvik, Filyos vadisinde arsa tahsisleri yapılmaması, yatırımcılara izin verilmemesi, ZKÜ bünyesinde kurulan yeni fakültelere kaynak ve öğretim üyesi atamasının yapılmaması, Zonguldak’ta çevresel kirliliğin önüne geçecek katı atık depolama ve derin deşarj sisteminin kuruluşunu sağlayacak kredinin Hazine Müsteşarlığınca onaylanmaması, Tapu ve Kadastro sorununu gösterdi” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?