3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bayan çiftçiler Şubat'ta yarışacak

BAYAN ÇİTÇİ YARIŞMALARI ŞUBAT AYINDA BAŞLIYOR

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 6 yıldır tüm illerde düzenlenen kadın çiftçi yarışmaları, bu yıl Zonguldak’ta Şubat ayında başlayacak. Daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilecek olan yarışmaya ilginç ve sürpriz hediyeler yer alacağı bildirildi.

Zonguldak İl Tarım Müdür Vekili Cemalettin Çataklı, her yıl düzenli olarak yapılan kadın çiftçi yarışması için çalışmalara Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Yaşar Erdoğan koordinatörlüğünde başlanıldığını ifade etti. Çataklı, yeni yılın Ocak ayında komisyon toplantısının gerçekleştirileceğini belirttiği yarışma için ilginç ve sürpriz hediyeler hazırlandığını da kaydetti. Çitçilerin bilgilerinin ölçüldüğü yarışmada sözlü soruların yanı sıra pratik uygulamadaki becerilerinin gözlemlenebileceği soruların da yer alabileceğini anlatan Çataklı, “Daha kapsamlı, daha katılımlı bir yarışma olacağını tahmin ediyoruz. Bunun için Başta Yaşar Erdoğan arkadaşımız olmak üzere son derece deneyimli ve çalışkan bir ekip tarafından çalışmalar, titizlikle sürdürülüyor. Yarışmaya katılandan, dereceye girenlere kadar herkese hediye vermek istiyoruz. Bunun için de çok sürpriz, farklı ve ilginç hediyeler konusunda arkadaşlarımız çalışıyor. Sadece Zonguldak’ta değil, ülke genelinde de adından söz ettirecek bir yarışma olacak. İl yarışmasında dereceye giren çiftçi arkadaşlarımızın, bölge yarışmalarında da Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil edebileceğine de inanıyoruz” dedi.

Çiftçi yarışmalarında destek veren tüm esnaf ile sponsorlara da teşekkür eden Çataklı, 2010 yılında yapılacak yarışmalarla ilgili çalışmaların start alması ile esnaf ve sponsorların da yoğun desteğinin başladığı sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 11:06:04
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 11:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?