3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Baycık ziyaretlerine devam ediyor

DSP Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Boray Baycık, Servis Araçları Derneği'ni ziyaret etti.


Demokratik Sol Parti (DSP) Belediye Başkan adayı Boray Baycık beraberindeki Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte Ereğli'deki Umum Servis Araçları Derneği Başkanı Mustafa Arı ve yönetimini ziyaret etti. Baycık ve ekibini sıcak bir ortamda karşılayan Umum Servis Araçları Derneği Başkanı Mustafa Arı, kendilerinin daha önce dört yıl boyunca yetkililerden dernek için bir yer istemelerine rağmen taleplerine olumlu bir cevap alamadıklarını belirtti. Arı, "DSP Belediye Başkan adayımız Boray Baycık'ı milletvekilliği döneminden çok iyi tanıyoruz. Hizmetlerinden dolayı memnunuz. Sizleri destekliyoruz. Başkanımız neredeyse bizde onun yanındayız. Sizlere bu seçim maratonunda başarılar diliyorum. İnşallah utanmazsınız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Ereğli'de yerel seçimin çok değişik bir atmosfere doğru gittiğini belirten DSP Belediye Başkan adayı Boray Baycık, Ereğli'de değişen konjektür nedeniyle Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu, Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek'i de birinci sırasına koyduklarını söyledi. Baycık, "Bu seçimler Ereğli'nin kurtuluşu olacak. Biliyorsunuz ben son 15 güne kadar aday olmayı düşünmüyordum. Genel Merkezimizin teklifini kabul ettim. Belediye Meclis listemizi de görüyorsunuz. Çoğunlu siyasete yeni atılan arkadaşlarımızdan oluşuyor.

Bizim listemizdeki insanlar dürüst insanlar. Bakın bu gün alnımız ak, başımız dik olarak sizlerin arasındayım. Bana hiç kimse diyemez ki 'Sen seçimler şu sözü verdinde yapmadın'. Biz Ereğli'de tek başımıza bir şey yapamayız. Ereğli'yi hep beraber sizlerle yöneteceğiz. Ne yaptık biz? Hem Ereğli'nin çocuğu olan, hem de sizlerin temsilcisi olan Cevdet arkadaşımızı 1. sıraya aldık. Sizlerin bütün sorunlarıyla yakından o ilgilenecek. Sizin orada da başkanınız olacak. Ben milletvekilliğim dönemimde bile yetkileri tek başıma kendimde toplamadım. O zamanda arkadaşlarıma sorumluluklar verdim, kendim takip ettim. Yine aynı şekilde Belediye Başkanlığı dönemimde de yetkileri kendimde toplamayacağım. Şimdi ben diyorum ki muhtarlarımızı 'Sizde o mahallenin Belediye Başkanısınız' aynı şekilde şoför esnaflarımızın sorunları konusunda sizlerin hizmetinizde olacağız" dedi.


Karadeniz Ereğli'de sevgi ve saygı ortamını tekrar oluşturacaklarını ifade eden Baycık, "Bakın Ereğli geçmişte Çileğiyle anılıyordu, Çeliğiyle anılıyordu ama şimdi olumsuz şeylerle anılmaya başlandı. Kimsenin bir birine sevgisi ve saygısı kalmadı. Bizler gerçektende Ereğli'de sevgi ve saygı ortamını tesis edeceğiz. Bu çok önemli. Vatandaşlarımız doğal olarak şimdi arabasını koyacak yer bulamıyorlar. Ereğli'ye bu kültürü getireceğiz. Terminal projesini gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz gün pazaryerine gittim, Oda Başkanı geçmiş yöneticilerin pazaryerine bir çivi çakmadığını söyledi. Murat Başkan bir proje hazırlamış buradaki esnaflarla paylaşmış. Kabul görmüş.

Bizde bu proje üzerinde yeni revizyonlar yaparak esnaf arkadaşlarımızı da onayını alarak Karadeniz Ereğli'ye yakışır, modern bir pazaryeri yapacağız. Ben aday olurken bir başka partinin Belediye Başkan adayına soracak değilim, ondan icazet alacak değilim. Kendi özgür irademle bu kararı veririm. Artık korkunun ecele faydası yok" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 17:55:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?