3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Baykal simgeleri istismar ediyor'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in Başdanışmanı Mehmet Tomanbay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirerek, "Baykal, simgeleri istismar ediyor. CHP çarşaf ve tarikatlara çok ciddi şekilde prim vermeye başladı" dedi.


Zeki Sezer'in Başdanışmanı Mehmet Tomanbay, DSP Zonguldak İl Başkanı Nurhan Başoğlu ile birlikte Zonguldak'ın Devrek ilçesini ziyaret etti. DSP Devrek Belediye Başkan adayı Aytekin Opus'tan ilçenin nüfusu ve seçmen sayıları hakkında bilgi alan Tomanbay, ziyarette yaptığı konuşmada CHP lideri Baykal'ı eleştirdi.

Baykal'ın simgeler üzerinden siyaset yaptığını söyleyen Tomanbay, "Zamanında tutumlarından dolayı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı çok eleştirmiştim. Yaptığım eleştirilerde şimdi ne kadar haklı olduğumu bir kez daha anladım.

DSP'nin dışında Türkiye'de Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkacak bir parti kalmamıştır. O görevi yerine getirmekle mükellef olan CHP, bu gün çarşaf ve tarikatlara çok ciddi şekilde prim vermeye başlamıştır. Ben çarşafı, kılık kıyafeti eleştirmiyorum, çarşafı siyasete alet edenleri eleştiriyorum.

Binlerce yıldan bu yana Kürtü, Alevisi, Sünnisi ile bu topraklarda yaşayan bir milletiz. Ancak simgeler üzerinden siyaset yapanları şiddetle kınıyorum. Bir zamanlar AK Parti'yi eleştiriyorduk, 'türbanı istismar ediyorlar' diye. Ne yazık ki bugün bu istismarı Baykal gerçekleştirmektedir" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 16:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?