3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Baykal'a coşkulu karşılama

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'li belediye başkanlarını ziyaret etmek amacıyla Zonguldak'a geldi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendine has üslupla hükümetin kabine değişikliğini şöyle değerlendirdi: "Zonguldak'ta bir belediye başkanı seçtiniz hükümetin yarısı dün gitti. Önümüzdeki seçimde tümünü göndereceksiniz."
Zonguldak'ın Devrek ilçesi girişinde düzenlenen karşılama töreninin ardından Deniz Baykal ve beraberindekiler önce Gökçebey ilçesi CHP'li Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan'ı ziyaret etti. Ardından seçim otobüsüyle Zonguldak'ın kent merkezine gelen Baykal, Zonguldak Belediyesi'ne çıkarak Başkan İsmail Eşref'i makamında ziyaret etti.

Zonguldak Beldiye Başkanı İsmail Eşref, CHP'li çevre ilçe ve belde belediye başkanları, Zonguldak, Bartın illeri CHP milletvekilleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Baykal'a Başkan Eşref tarafından madenci heykeli ve plaket verildi. Belediye önünde kurulan kürsüden halka seslenen Baykal, CHP'li belediyelerin iyi hizmet vermesi için partinin imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.

Hükümetin kabine değişikliğini de kendi üslubuyla değerlendiren Baykal, şunları söyledi: "Manzaraya bakınca seçimde her şey bitmiş gözükmüyor. Sizlerde 'seçim devam ediyor' anlayışı var. 'Gerisi de var' der gibi bir haliniz var. Olay sadece belediye olayı değildir. Gerçi, 'Biz işaret fişeğini yaktık, işareti verdik, gerisi gelecek' diyorsunuz. Öylemi? Zonguldak'ta bir belediye başkanı seçtiniz, hükümetin yarısı dün gitti. Önümüzdeki seçimde tümünü götüreceksiniz. Türkiye böyle gitmez, böyle gitmemeli."

MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIĞI ZIRHINI YIRTIN
Türkiye'nin kendisine sahip çıkılmasını beklediğini anlatan Baykal, sözlerine şöyle devam etti: "Yolsuzluklara meydan bırakmayacaksınız. Milletvekillerinin dokunulmazlık zırhını önümüzdeki seçimlerde yırtıp atacaksınız. Herkesin hakkını, hukukunu sizler koruyacaksınız."
Seçim öncesinde miting için çok istemesine ve program yapmasına rağmen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesi nedeniyle gezi programını iptal ettiklerini hatırlatan Baykal, miting sözünü tutmak için yine Zonguldak'ı ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

Zonguldak'ta seçim otobüsünün camından halkı selamlayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisine uzatılan iki adet simiti kabul etmedi. Baykal, simiti uzatan kişinin elini sıkarkan, simit uzatan şahıs partili gençler tarafından itilerek otobüsten uzaklaştırıldı.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Zonguldak Belediyesi önünde kurulan kürsüde konuşmasını tamamladıktan sonra halkın yoğun sevgi ve ilgi gösterisi arasında seçim otobüsüne bindi. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ile birlikte halkı selamlayan Baykal, otobüsün camından sarkarak kendisine uzatılan elleri sıktı. Elinde iki adet simitle Baykal'a yaklaşan bir kişi, ısrarlı çabasına rağmen Baykal'a simitlerini veremedi. Simitleri uzatan kişinin bileğinden tutan Baykal, simitleri almak yerine bir süre şahsın elini sıktı. Baykal'ın elini bırakmasının ardından partili gençler tarafından şahıs itilerek otobüsten uzaklaştırıldı.
Seçim otobüsü ile Kdz. Ereğli ilçesine gitmek üzere Zonguldak'tan çıkan Baykal'a, bazı genç partililer koşarak kent merkezindeki kısa gezisine eşlik etti. 
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 16:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?