3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bayram için sıkı denetim

Belediyesi zabıta ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi gıda ürünleri imalatı ve satışı yapılan işyerlerini denetledi.


Çaycuma Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan Ayı nedeniyle gıda denetimlerini sıklaştırdı. Ramazan Ayı ve yaklaşan bayram öncesi ilçedeki market, kasap, manav, ekmek fırını, pastane, lokanta başta olmak üzere özelikle gıda ürünleri imalatı ve satışının yapıldığı işyerlerinde yapılan denetimlerde, hijyenik şartlarda hizmet verip vermedikleri ve gıda maddelerinin üzerinde tüketiciyi bilgilendirici fiyat etiketi bulunup, bulunmadığı kontrol edildi. Her yıl Ramazan Ayı boyunca ve bayram öncesi, zabıta ekiplerinin gıda ürünleri üreten ve satan yerlerde denetimleri artırdıklarını vurgulayan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, “Şimdiye kadar yaptığımız denetimlerde olumsuz bir tabloya rastlamadık. Çalışmalarımızı Ramazan Ayı ve bayram süresi içinde özellikle ekmek fırınları, pastane, simit fırınları olmak üzere sürdüreceğiz” dedi.
Vatandaşları, özelikle aldıkları gıda ürünlerinin son kullanma tarihine bakmaları konusunda uyaran belediye zabıta yetkilileri, ”Gıda alışverişi yaparken satın aldıkları ürünlerin son kullanma tarihini mutlaka kontrol etmelidir” diye konuştu.
4077 sayılı kanunun 12. maddesi kapsamında perakende gıda satışı yapan işyerlerinde fiyat etiketi bulundurma zorunluluğu olduğunu hatırlatan zabıta yetkilileri, ”Denetimlerde bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz” dediler.
(OA-OA-Y)

İha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 17:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?