3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bayram şeker hastalarına yaramadı

Zonguldak'ta, Kurban Bayramı'nda aşırı yemek ve tatlı tüketen 2 şeker hastası hayatını kaybetti.

Uzmanların hazırladığı programlara göre düzenli beslenen şeker hastalarından bazıları, bayramda aşırı yemek ve tatlı tüketince hastanelere başvurdu. Zonguldak Diyabetliler Derneği Genel Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre bayramda hastanelere başvuran 186 şeker hastasından 2'si hayatını kaybederken, 13'ü de kısmi felç geçirerek yoğun bakıma alındı. Hastanelerde ayakta tedavi olan 171 hasta ise, tedavilerinin ardından evlerine gönderildi.

Diyabet canavarını trafik canavarına benzeten Zonguldak Diyabetliler Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu, hastaların bayramda sağlıklarına dikkat etmediğini ifade etti. Bir şeker hastasının sağlıklı yaşaması için belirli kurallara uyması gerektiğini belirten Terzioğlu, "Tespitlere göre Kurban Bayramı'nda trafik canavarı gibi diyabet canavarının bilançosu da ağır oldu. Trafik kazalarının ana sebebi dikkatsizlik ve trafik kurallarına uymamaktan kaynaklanmaktadır. Diyabette de dikkatli davranmak ve gerekli kurallara uymak gerekir. Diyabette birinci madde eğitim,

ikinci madde sağlıklı beslenme, üçüncü madde egzersiz, dördüncü madde ise düzenli ilaç kullanımıdır. Bu kurallara uyulmadığı zaman başımıza ciddi sorunlar gelebilir" dedi.

Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 17:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?