3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Baz istasyonu mahalleliyi kızdırdı

Zonguldak'ta, bir evin çatısına ikincisi kurulan baz istasyonu vatandaşları çileden çıkarttı.

Mahallede yaşayan bazı kişilerin baz istasyonu nedeniyle kanser olduğunu iddia eden vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Aralarında imza toplayan mahalleli tepkilerini dile getirmek için Zonguldak Valiliği'ne başvurdu.


Olay, Yeşil Mahalle Esentepe Sokağında meydana geldi. K.B.'ye ait üç katlı evin çatısına 6 yıl önce bir GSM firması tarafından kurulan baz istasyonuna bir yenisinin daha eklenmesi vatandaşları çileden çıkarttı. 20'ye yakın mahalleli baz istasyonlarının önüne gelerek ev sahibi K.B.'yi ve eşi A.B.'yi protesto etti.


Baz istasyonuna yenisi eklenen diğer baz istasyonun henüz faaliyete geçmediğini dile getiren mahalle sakini Yeter Ukkaş, baz istasyonlarının bulunduğu evin 100 metre ilerisinde okul bulunduğunu söyledi. Baz istasyonlarının ev sahibi K.B.'ye ve ailesine zarar vermediğini ifade eden Ukkaş, okulda okuyan öğrenciler de hastalık belirtileri görüldüğünü ve mahalleden bazı kişilerin kanser olduğunu bildirdi. Yeni kurulan baz istasyonunun faaliyete geçmeden kaldırılmasını isteyen Ukkaş, baz istasyonunu evinin çatısına kurduran K.B.'nin bu işi para karşılığında yaptığını söyledi.

Altı yıl önce buraya bir GSM firması tarafından baz istasyonu kurulduğunu anlatan Ukkaş, şunları söyledi: "Mahalleden birçok insan hasta oldu. İki kişi kanser oldu hala hastanede yatıyor. Herkes hasta oldu. Çocuklarımız tehlikede, zaten bu şahsın baz istasyonu kurdurmak için izin almadığını öğrendik. Bu şahıs para kazanıyor diye bizim sağlığımız tehlikede. Buranın bir an önce kalkması gerekiyor."
Bir araçla mahalleden ayrılarak Zonguldak Valiliği'ne gelen bayanlar Vali Erdal Ata ile görüşme talebinde bulundu.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 18:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?