4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Baz istasyonu mahkemelik oldu

Daha önce olayların çıktığı ve görüntüleri ulusal basına da yansıyan Zonguldak'taki olaylı baz istasyonu eyleminin ardından mahkemelik olan baz istasyonunda gergin bekleyiş devam ediyor. 

Bilirkişi heyetinden de beklediği sonucu elde edememesi üzerine sinirlenen bir grup mahalleli, avukatlarını önce soru yağmuruna tuttu, sonrada tepkilerini dile getirerek avukatın basına bilgi vermesini engelleme çalıştı. 

Zonguldak'ın Karaelmas Mahallesi, Şentepe Mahallesi'nde kurulmak istenen baz istasyonu nedeniyle tepki gösteren mahalleli, çıkan olaylardan sonra GSM firmasını mahkemeye vererek, istasyonun kurulmasını önlemeye çalışıyor. 

Mahalle Muhtarı Recep Şen, baz istasyonunun kurulduğu evin çok yakınında oturan Aysun Kapıkuran ve Mehmet Kapıkuran, evlerinin çok yakınında kurulduğu ve psikolojik olarak kendilerini rahatsız ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. 

Baz istasyonunun birçok zararına karşın kurulmak istendiği yönündeki bilgilerin de bulunduğu dosyayı verdikleri Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan da olumlu cevap alamayan mahalleli, gergin bir şekilde mahkeme heyetini bekledi. 

Teknik heyetin yaptığı ölçümler sonrasında hazırlanacak raporlar doğrultusunda bir hafta içerisinde karar verilecek olmasına sinirlenen bazı mahalleli, heyete ve kendi avukatlarına tepki gösterdi. Mahalle sakinleri önce kendilerine bilgi veren avukat Süleyman Aktaş'ı soru yağmuruna tuttu. 

Yüksek sesle sürekli sorular sorarak, avukatın açıklamasını bölmeye çalışan vatandaşlar, muhtarın ve başka bir grubun yardımıyla güçlükle sakinleştirildi. 

Mahallelinin susturulmasının ardından basının sorularını cevaplayan Avukat Aktaş, "Mahkeme heyeti gelerek keşif yaptı. Bilirkişi gerekli ölçümleri yaptı. Bu ölçümler çerçevesinde teknik raporlar hazırlanacak. Bu raporlara göre mahkeme ihtiyati verecek veya vermeyecek. Davanın seyri ona göre devam edecek" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2006 Cumartesi 02:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?