3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bektaş ev toplantılarında

DSP Kozlu Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, 19 Mayıs mahallesinde 4 ayrı evde toplantı yaptı.

Yoğun kalabalığın olduğu ve sevgi gösterileri sergilenen Bektaş, belediye başkanının yol ve kanalizasyon gibi hizmetlerini yapan samimiyetle sürekli halkın yanında alabilen adayın seçilmesini istedi.

Ali Bektaş 19 Mayıs mahallesine bağlı 4 ayrı sokakta ev toplantısı yaptı. Evlerde yoğun ilgi ve sevgi gösterisi ile karşılanan Bektaş, beraberindeki belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerini tanıtmasının ardından yaptığı konuşmalarda hayata geçireceği projeleri anlattı. Bektaş, halktan asli görevlerini yapan, fertlerin her sıkıştığında yanında olan samimi bir insanın belediye başkanı seçilmesini istedi. Arkadaş, kardeş, ağabey, evlat, baba olacak bir belediye başkanı olacağını anlatan Bektaş, “Her şey bir ekip işi. Buradaki bir vatandaş olsam, olası adaylara söyleyebileceğim şeyler bellidir. Talep ettiğiniz iş ve hizmetler de bellidir. İşsizliğe çare, sıkıntılı ve dertli günlerde beraber olmaktır. Yol gibi bu hizmetler zaten yapılması gereken belediye başkanın görevleridir.

Yaşantınız boyunca seçeceğiniz belediye başkanından sadece yol ve kanalizasyon için oy vermezsiniz. Belediye başkanından sağlık, içişleri, devlet, sosyal güvenlik bakanı olmasını istersiniz. Çünkü burası belde başka kamu kurum ve kuruluş yok. Karakolda işiniz olsa içişleri bakanı olarak belediye başkanına, ayağınız takılsa adliye işiniz olsa, adalet bakanı olarak belediyeye, çocuğunuz işi olmazsa sosyal ve kültür bakanı olarak belediye başkanına gidiyorsunuz. Belediye başkanı sadece yol ve kanalizasyon yapması yetmiyor. Size bir arkadaş, kardeş, ağabey, evlat ve baba olmasını istersiniz. Sıkıştığınızda yanınızda olmasını istersiniz” dedi.

HERKES KENDİSİNE YAKIŞANI YAPAR

Ev toplantısında yan apartmandan yükselen MHP Kozlu Belediye Başkan Adayı Ertan Şahin’in müziğe rağmen konuşmasını sürdüren Ali Bektaş, bu tür hareketlerin kendisine pirim kazandırdığını söyledi. Bu tür hareket ve tahriklerin, seçimi demokratik yarıştan savaşa dönüştüreceğini söyleyerek, tüm seçmenleri uyaran Bektaş, “Herkes kendine yakışanı yapar. Çünkü bu dünyada insanlar, insan olmanın zevkine, tadına varmak zorundalar. Ne olursanız olun öleceksiniz. Burada belediye başkanlığı seçimi yapılıyor. Bu savaş değil, demokratik bir belediye başkanlığı seçimidir. Şimdi bu seçimi demokrasi yarışının dışında savaş ve dedikodu yarışına sokmaya çalışıyorlar. Karşıdaki rakibi sevmeyebilirsin. İnsanı da sevmeyebilirsin ama birilerinin de seni sevmediğini bileceksin. İnsanların bunu anlaması gerekir” diye konuştu. Belediye başkan adaylarının kendisini karalama kampanyaları yürüttüğünü ama böyle provokatör davranışların içinde bulunmayacağına inandığını vurgulayan Bektaş,

“Yandaki müzik çalan arkadaş birini destekliyor. Ama hayatı boyunca desteklediği aday O’na bir tek bardak çay bile ısmarlamamıştır. Hastası olmuştur, sıkıntısı olmuştur, ‘sen kimsin nerdesin?’ dememiştir. Selam bile vermemiştir. Net biliyorum. Adımın Ali olduğu kadar eminim. Basit hesaplar yapan insanlar, sonunda mutlaka dostlarını, arkadaşlarını, kişiliklerini ve evlatlarını bile karşılarında bulurlar. Belediye başkan adaylarının hiç biri böyle yapmaz. Hepsi değerli arkadaşlardır, hepsine saygım var. Hepsi demokratik bir kural çerçevesinde, her ne kader Ali Bektaş’ı karalama siyasetinin ortak noktasında pirim yapsalar da böyle bir davranışta bulunmazlar. Hepsinden Allah razı olsun. Ali Bektaş’ı karalayarak pirim kazanıyorsa, zaten ‘bana çalışıyorlar’ demektir. Herkes benim lehime çalışıyor. Tek düşünecekleri şey, ‘birinin hakkında kötü düşünüyorsanız, birilerinin dedikodusunu yapıyorsanız, mutlak ve mutlak birileri de sizin hakkımda dedikodu yapıyor’ olmasıdır” diye konuştu.

Bektaş, seçim sürecinde tahrik ve yanlış tavırlar içerisinde bulunanların seçimden sonra kendisinden helallik isteyeceğini hatırlatırken karalama kampanyası yapan adayları da makamda yüzü gülmeyeceğini söyledi. Art niyetli insanlarının yüzünün asla gülmeyeceğini ifade eden Bektaş, sözlerini şöyle tamamladı:
 

“Hiç kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir. İnsanlar, sırf oy için seçim zamanı kamplaşma ve çatışma durumuna sokuluyor. Oy aldıktan sonra aslında, beklide desteklediği ve kazanan belediye başkanının yüzüne bile bakmayacağı insanlar, şimdi karşısındakileri kötülemeye çalışıyor. Ben seçimi girdiğim zaman, seçim bittikten sonra karşıma çıkacak, hakkını helal et diyecekler. Yok böyle bir şey. Geçtiğimiz seçimde de aynısı yapıldı. Kötü niyetle belediye başkanı seçilmeye çalışan, karalayıp, dedikoduyla karaltmaya çalışan insanların, yüzü gülmesi mümkün değildir. Hangi makama gelirse gelsin, bu adayların mutlu olması, başarılı olması mümkün değildir. Karalamayla, kötüleyerek, bir yere başkan olunsaydı, 25 yıldır Baykal’ın Başbakan olması lazımdı. Çünkü yaptığı bir şey yok” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 12:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?