3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Belçika'dan yatırımcı geliyor

Belçikalı iki iş adamının, gelir getirici proje yapmak amacıyla Çaycuma'ya geleceği bildirildi.


Belçikalı iki iş adamının, bu hafta içerisinde Çaycuma Belediyesi'nin yanı sıra ilçedeki sanayicilerle birlikte gelir getirici projeler için bölgeyi gezeceği belirtildi.


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen tarafından Ankara'da karşılanacağı öğrenilen iş adamlarının isimleri açıklanmazken, belediyenin katlı otopark projesi dahil olmak üzere birçok projeyi inceleyip yerlerini görecekleri öğrenildi.
Gülşen, Belçikalı iş adamlarının projeleri ve yerleri beğenmeleri halinde fon ve şirket oluşturup bölgeye milyonlarca dolar yatırım yapabileceklerini söyledi.


Belçikalı iş adamlarının daha önce Gaziantep'te 2.5 milyon dolarlık yatırım yaptığını anlatan Gülşen, şöyle konuştu: "Bazı sorunlar yaşamışlar. Yatırımları boşa gitmiş. Bu nedenle güvenmekte zorluk yaşıyorlar. Bizi çok sevdiklerini kaydettiler. Belediye başkanı olmamız nedeniyle bize çok güvendiklerini ifade ettiler. Milyonlarca dolarlık yatırım yapabilirler. Bu şirket fon ve şirket oluşturuyor. Sonra da gelir getirici projeleri inceliyor. Projeleri akıllarına yatmaları halinde projenin finansmanını
sağlıyor. Belediyemizin başta otopark projesi olmak üzere birçok projesini kendilerine göstereceğiz. Yerlerini de gezdireceğiz. O güveni verebilirsek buraya yatırım yapacaklar."


Gülşen, Belçikalı iş adamlarının birçok sanayi projelerinin yanı sıra katı atık çöplerden biodizel, biyogaz üretim projelerine de destek verdiklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 14:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?