3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Belediye asfalt için kredi kullanacak

Zonguldak'ın Ereğli ilçe Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında, asfalt dökülmesi için İller Bankası'ndan kredi kullanmak için karar aldı.


Ereğli Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı Murat Sesli, Ramazan ayı boyunca 3 bin 500 kişiye yardım, her akşam halka açık iftar ve 23 mahallenin 27 noktasında iftar düzenleyeceklerini söyledi.

Sesli, Feshane Şenlikleri'nin ise bu yıl artarak sürdüğünü anlattı. Başkan Sesli'nin konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. En önemli madde ise İller Bankası'ndan Kredi Kullanımı için Başkan Sesli'ye yetki verilmesi ve ek bütçe görüşmeleri oldu. Başkan Sesli, İller Bankası'ndan kredi kullanmanın gerekçesini Fen İşleri Müdürüne okuttu.

Fen İşleri Müdürü, 100 bin ton hedefden 120 bin tona çıkarılan mahallelerdeki asfalt dökümü için İller Bankası'nın avantajlı kredisinden yararlanılması gerektiğini söyledi. Kredi alımı, 8 muhalefet üyesine karşı 15 oyla kabul edildi. Ereğli Belediyesi, uzun yıllardan sonra ana halterler dahil tüm mahallelerde başlattığı asfaltlama atağını tamamlamak için İller Bankası'ndan uygun ödemeli 2 milyon 300 bin YTL kredi kullanacak. Meclis toplantısında ek bütçede kabul edilirken gündemdeki diğer maddeler sonra görüşülmek üzere ertelendi

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 19:01:45
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 19:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?