3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Belediye işçileri grev dedi

Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar, Zonguldak Belediyesi ile sözleşme görüşmelerinde sonuca varamadıklarını ve grev kararı aldıklarını belirterek, grevi 18 Haziran 2008 tarihinde yapacaklarını söyledi.


Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar, sendika binasında üyeler ile bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Zülfikar, Zonguldak Belediyesinin, Kamu İşverenleri Sendikası'nın üyesi olması sebebiyle sözleşme görüşmelerine 6 Şubat 2008 tarihinde başladıklarını Kamu-İş ve Zonguldak Belediyesi arasında 26 madde üzerinde anlaşamadıklarından tek taraflı arabulucu tuttuklarını belirtti.

Arabulucu toplantısının 28 Nisan 2008 tarihinde Ankara'da yapıldığını ve 26 madde üzerinde yapılan mütalaadan sonra bir ilerleme olmadığını belirten Zülfikar, zamanın gittikçe daraldığını ve bu sonucun hızla grev aşamasına gittiğini söyledi.


Zülfikar, yaptığı açıklamada, "Zonguldak Belediyesi'nin, kamu İşverenleri Sendikası üyesi olması sebebiyle sözleşme görüşmelerimiz 6 Şubat 2008 tarihinde Kamu-İş ile Zonguldak Belediyesi arasında 26 madde üzerinde anlaşamadığımızdan tek taraflı arabulucu raporu tuttuk" dedi. Arabulucu toplantısının 28 Nisan 2008 tarihinde Ankara'da yapıldığını anlatan Zülfikar, sözlerine şöyle devam etti: "Arabulucu toplantısında da 26 madde üzerinde yapılan mütalaadan sonra bir ilerleme olmamıştır. Zonguldak Belediyesi Yönetiminin sözleşme süresindeki tutum ve davranışlarının kaygı verici olduğunu gözlemlemekteyiz. Biz, Belediye-İş Sendikası ve üyeleri olarak bu grev kararında hiçbir suçumuz yoktur. Bizi bu yola sürükleyen ve uzlaşmaz tutum içine giren belediye başkanı ve yönetimi ile Kamu-İş'dir."


Sendika olarak amaçlarının grev olmadığını anlatan Zülfikar, sözlerini şöyle tamamladı: "Ama kapımıza da dayanırsa grevi yapmaktan çekinmeyiz. Sendika olarak Zonguldak Belediyesinde çalışan üyelerimiz ile yaptığımız toplantı sonucunda greve çıkış tarihimiz 18 Haziran 2008'dir. Biz Zonguldak'ı seviyoruz ve halka hizmet etmek istiyoruz. Halkımıza hizmet etmekten bizi alıkoyacak olan belediye başkanı ve yönetimi ile Kamu-İş'dir. Eğer greve çıkıyorsak sorumlusu belediye çalışanları olarak biz değiliz."

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 16:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?