3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Belediye tasarruf tedbirleri

Zonguldak Belediyesi’nde borçlar nedeniyle tasarruf tedbirleri uygulanmaya başlandı. Belediye Başkanı İsmail Eşref, belediye meclis üyeleri ile yaptığı toplantıda, “Ortak akılla bu işi birlikte başaracağız. Fikirlerinize ihtiyacım var” dedi.


Geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşen Yerel Seçim ile göreve gelen Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, belediye meclis üyeleri ile toplanarak tasarruf tedbirlerini açıkladı. Toplantıda Eşref, belediye meclis üyelerinden fikir, proje istedi. Belediyenin birikmiş borcunun yüksek olduğunu ifade eden İsmail Eşref, tasarruf tedbirlerini açıklarken, “Biz bu yükün altından kalkmak seçildik” dedi.
Seçimlerin ardından belediyeyi 163 milyon 823 bin 962 TL borç ile devir aldıklarını dile getiren Eşref, geçen ay İller Bankası payları da dahil, elde edilen 1 milyon 920 bin 701 TL’lik gelirin tamamını giderlere harcadıklarını kaydetti. Toplantıda, 2008 mali yılı kesin hesabının bütçe komisyonuna havale edilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.


Belediyenin hizmetlerinde kullanacağı araçlarda tasarrufa gidildiğini söyleyen Eşref, birçok konuda tasarruf yapıldığını dile getirdi. Elektrik panolarına konulan çeviriciler sayesinde elektrik sarfiyatını yüzde 25 indirerek tasarruf yapacaklarını ifade eden Eşref, “Hep birlikte başaracağız. Siz meclis üyelerinin fikirlerine ihtiyacım var. Ortak akıl ile bu borçların üstesinden geleceğiz. Bunların üstesinden gelebilmek için bir dizi tasarruf tedbirleri aldık. Tasarruflar yapacağız. Örneğin, 100 TL su borcu olan birine birikme faizi ile birlikte 500 TL borç geliyor. Bu faizler üzerinde bir çalışma yaparak su bedellerini ödenebilir hale getirmek istiyorum. Benim düşüncem bu, sizlerin de bu düşünceye katılacağına inanıyorum. Şu anda açık büyük, şu açığı kapatalım” diye konuştu.
Eşref, bir sonra ki oturumda birleşmek üzere toplantıya katılan meclis üyelerine teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 17:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?