3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Belediye yetkililerine çevre dersi

Çevre haftası nedeniyle Zonguldak İl Çevre Müdürlüğü tarafından bölgede bulunan 32 il, ilçe ve belde belediye temsilcilerine çevre semineri verildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü yemekhanesinde düzenlenen seminerde, Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdür Vekili ve ÇED Planlama Şube Müdürü Mustafa Aydın tarafından, bölgedeki belediyelerin çevreyle ilgili teknik sorumlularına seminer verildi.

Katılan 32 belediye temsilcisine çevre yasası ve yönetmelikleri ile ilgili bilgi vermek amacıyla seminer düzenlendiğini anlatan Aydın, "Seminerde çevre yasası ve yönetmeliklerle ilgili mevzuatı açıkladık ve çevreyle ilgili teknik sorumluların sorularını cevapladık. Katılımcılara, 2872 sayılı çevre yasası içerisinde katı atık ve çöpler, kanalizasyon, toprak kirliliği, tehlikeli ve kimyasal maddeler, ÇED ve planlama ile ilgili yönetmelikler hakkında bilgiler verildi. Verdiğimiz seminerle yetkililerin yaşanan problemlere daha iyi bir şekilde yaklaşıp, sorunları daha pratik olarak çözebileceklerine inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 00:50:52
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 13:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?