3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Belediyeden konteynır uyarısı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Belediye Başkanı Mithat Gülşen, vatandaşlara çöp konteynırlarına kül dökülmemesi konusunda uyarıda bulundu.


Çaycuma Belediyesi, çöp konteynırlarına sıcak kül ve izmarit atılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Ateşli soba ve kalorifer külleri soğutulduktan sonra, torba veya bir kutu ile çöp konteynırlarının yanına bırakılması konusunda uyarıda bulunuldu. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, uyarının yapılması ile yeni uygulamanın amacının temizlik hizmetinin düzenli şekilde yürütülmesi için yapılacağını söyledi. Gülşen, ”Temizlik hizmetinin düzenli ve daha şekilde yürütülmesi için bu uygulamayı başlattık. Kış mevsimi süresi içinde halkımızın yaktığı soba ve kalorifer küllerini ateşli ve korlu bir şekilde çöp konteynırlarına atmaları nedeniyle, çöp konteynırlarını yandığını ve ekonomik ömürlerini hızlı bir şekilde doldurmaktadır.

Bu olumsuzluklara son vermek istiyoruz. Temizlik hizmetinin düzenli ve daha temiz bir şekilde yürütülebilmesi için, soba ve kalorifer küllerinin soğutulduktan sonra ,torba veya bir kap ile çöp konteynırlarının yanına bırakılması uygulaması başlattık.

Kış mevsimi süresince ev ve apartmanlarda yanan kalorifer ve sobalardan çıkacak olan kül atıklarını toplama çalışmalarına yeni bir düzen getirdik. Vatandaşların belediyemiz temizlik işleri yetkililerine yardımcı olmalarını istiyoruz. Konteynırlara ateşli çöp ve kül atanları uyarmalarını istiyoruz. Biz cezadan yana değiliz. Fakat yaptığımız uyarılara rağmen, çöp konteynırlarına kül atanlara cezai işlem uygulayacağız” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 18:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?