3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Belediyeden sosyal projeler

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından yeni oluşturulan Çocuk Tiyatro ve Türk Sanat Müziği Topluluğu’na Türk Halk Müziği Topluluğu da eklendi.


2008 Yılı içerisinde belediye hizmetlerinde büyük bir atılım gerçekleştiren Karadeniz Ereğli Belediyesi sosyal ve kültürel etkinliklerde de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.


“SANATSAL FAALİYETLERE ÖNEM VERİYORUZ”
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, sanatsal faaliyetlere de önem verdiklerini belirterek, “Belediyemiz bünyesinde kurulan halk oyunları ekibimizle birlikte 2008 yılı içerisinde Türk Sanat Müziği ve Çocuk Tiyatrosunu oluşturduk. Bu dönem ise bu gruplarımızla birlikte Türk Halk Müziği topluluğumuzu oluşturduk. Ekiplerimiz çalışmalarına başladılar. Sanatsal faaliyetlere desteğimiz bundan sonra artarak devam edecek” dedi.


Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından yeni oluşturulan Çocuk Tiyatrosu ve Türk Sanat Müziği Topluluğu’na Türk Halk Müziği Topluluğu da eklendi.


ÇOCUK TİYATROSU
Karadeniz Ereğli Belediyesi Çocuk Tiyatrosu yeni sezon çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz yıl yöresel oyun olan ‘Akça Kızın Düğünü’ isimli oyunu çeşitli etkinliklerde 3 kez sahneleyen ve büyük beğeni kazanan Çocuk tiyatrosunun yanında bu dönem büyükler tiyatro grubunun da faaliyetlerine başladığı belirtildi.


Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Ünal Cimit Salonu’nda çalışmalarını sürdüren çocuk tiyatrosuna katılım için 12–16 yaş grubu için Cumartesi – Pazar günleri 12.00–15.30 saatleri arasında çalışma yapılacağı, büyükler grubu için ise Cuma akşamları 18.00- 21.30 saatleri arasında çalışma yapılacağı ifade edildi.


TÜRK SANAT MÜZİĞİ
Geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlayan Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun ise 14 Ekim 2008’den itibaren çalışmalarını AKM Ünal Cimit Salonu’nda Salı ve Perşembe günleri saat 19.00 ile 21.00 saatleri arasında gerçekleştireceği belirtildi.


TÜRK HALK MÜZİĞİ
Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından bu yıl kurulan Türk Halk Müziği Topluluğu ise çalışmalarını AKM Ünal Cimit Salonu’nda Pazartesi ve Çarşamba günleri 19.00 ile 21.30 saatleri arasında yaptığını hatırlatıldı.


KAYITLAR SÜRÜYOR
Çocuk Tiyatrosu, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği gruplarına kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların Belediye Halkla İlişkiler Bürosuna başvurmaları gerektiği açıklandı.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 15:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?