3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Beyaz Bayraklı okullara plaket

Zonguldak’ta beyaz bayrak alan 5 ortaöğretim okullarına plaket verildi.


Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan “Beyaz Bayrak” projesi işbirliği protokolü çerçevesinde Zonguldak okullarından 2008-2009 öğretim yılında dereceye giren okulların plaket töreni Meslek Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene, İl Mili Eğitim Müdür Vekili Hasan Eryiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Celil Demirci, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Orhan Şahin ve okul müdürleri katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Eryiğit, “Dereceye giren okullarımızı kutluyorum. Eğitimdeki hedefimiz dünya üzerindeki başarıyı yakalamaktır. Gelecek nesillerimizin sağlıklı yetişmesini görmek istiyorum. Tüm okullarımıza başarılar diliyorum” dedi.
Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konularında yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, ilk ve orta dereceli okulların temizlik, hijyen, fiziki yapı ve çevre temizliğinin olumlu yönde çıkarılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan “Beyaz Bayrak” projesi işbirliği protokolü çerçevesinde ilimizde bulunan kullardan 2008-2009 öğretim yılı başında başvuruda bulunup yapılan değerlendirme sonucunda 5 okula “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan okullara Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmış “Beyaz Bayrak” ve plaket verildi.


Kurum kategorisinde dereceye giren okullara projeksiyon cihazı verildi. Ekip kategorisinde dereceye giren ilk ve orta öğretim okullarına beyaz bayrak ve plaket verildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 14:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?