3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Beyaz eşyada bahar havası

Beyaz eşyada yapılan Özel Tüketim Vergisi’nin indirimi ile mağazalarda hareketlilik yaşandığı bildirildi.


Zonguldak’ta beyaz eşya satıcı Ayşen Orhan, Mart 2009 başında beyaz eşyada yapılan ÖTV indirimi ile fiyatların belirli bir miktarda ucuzladığını bildirdi. Yaklaşık yüzde 26’lık bir fiyat indirimi olduğunu dile getiren Orhan, ÖTV indirimi ile mağazalarda hareketlilik yaşandığını ancak satış karlarında azalma olduğunu bildirdi.

Orhan, “Mart ayının başında dünyadaki ve Türkiye’deki krizden etkilenen büyük firmalar öncelikle bir KDV indirimi yaptı. Tabi bu KDV indirimi resmi bazda değildi. Daha sonra da ÖTV indirimi yapıldı. Beyaz eşyalar şu anda çok uygun. Şartları uygun, vadeleri uygun ve tam alım zamanı. Her bütçeye göre ürün var. Ortalama 800-900 TL’ye de buzdolabı alınabilir, 600-700 TL’ye de otomatik çamaşır makinesi alınabilir.

Ürünün özelliğine göre, tüketicinin istediği özelliğe göre fiyatlar değişebiliyor. Buzdolaplarında en son teknoloji no-frost olandır. Onlarda da ‘A Enerji’ diye ürünlerimiz var. A Enerji ürünlerimizde fiyatlar diğerlerine nazaran yüksek. Buzdolaplarında en çok tercih edilen no-frost, bulaşık makinesinde çok fazla fark etmiyor. Çamaşır makinesinde ise son yıllarda yüksek kilolu makinelere talep var. Buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırının olduğu bir paket ÖTV indiriminden önce 2 bin 146 TL iken indirim sonrası bin 700 TL’den satılıyor. Yaklaşık yüzde 26 gibi bir indirim geldi. Beyaz eşyaya oldukça rağbet var. Talep patlaması var, hareketlilik var ancak karlarımız minimize oldu” diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 15:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?