3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Beycumalılar iftarda buluştu

Beycuma-Karaman Çevre Köylerini Kalkındırma Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği, üyelerine iftar yemeği verdi.


Kilise Restorantta verilen İftar yemeğine, Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, MHP Zonguldak Belediye Başkanı Adayı Selahattin Gülay, Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, dernek başkanları ve çok sayıda üye katıldı.

Beycuma-Karaman Çevre Köylerini Kalkındırma Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Yaman, derneğin 2004 yılında, kendilerinden daha kötü durumda olan insanların elinden tutmak için kurulduğunu belirtti. Beycuma'nın ilçe olması ve yörede yaşayanların önünün açılması gerektiğini belirten Yaman, “Bizler göreve geldiğimiz günden bugüne çalışmalarımıza bütün hızımızla devam ediyoruz. Öncelikle uyum içinde olduğumuz yönetim kurulu üyelerimiz var.

Ortaklaşa kararlar alarak çalışmalarımızı tam bir işbirliği içinde yürütüyoruz. Derneğimiz 2004 yılında, kendimizden daha kötü durumda olan insanlarımızın elinden tutmak için kuruldu. Zaman içinde hayatın sürprizleriyle kimin ne zaman karşılaşacağı bilinmeyeceğine göre, insanlar her zaman birbirlerine muhtaçtır. Bu nedenle gücümüz yerindeyken, kendi aramızda dayanışmalı, yardımlaşmalı, zor durumda olan insanlarımızın yardımına koşmalı ki düştüğümüz zaman yardımımıza koşulmasını beklemeye yüzümüz olsun. Bu anlayışla son iki yılda okullarımıza ve yoksul öğrencilerimize önemli yardımlar getirdik.

Eğitim konusu dernek olarak en hassas olduğumuz konuların başındadır. Yöremizin sıkıntılarını yetkililere bizzat giderek veya basın yoluyla sürekli iletiyoruz. Derneğimiz 2004 yılından bu yana yöremize yönelik olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Yöremizin her sıkıntısıyla ilgileniyoruz. Beycuma ve Karaman çevre köyleriyle birlikte 35 bine ulaşan nüfusumuz her gün merkez ilçeye gelmek zorunda kalıyor. 29 kilometre olan bu mesafe çok zor coğrafi koşullarına sahiptir. Bünyesinde barındıran Beldelerimizde ve çevre köylerimiz tüm parasal işlemlerini merkez ilçede yapmaktadır.

Beycuma'nın ilçe olması ve yörede yaşayanların önünün açılması gerekmektedir. Bugün Beycuma ve çevre köylerin nüfusu yaklaşık 35 bin dolayındadır. Çoktan ilçe olması gerektiği halde ilçe yapılmamıştır. Belde insanları yaşadığı topraklarda sıkıntı çekmektedir. Bu nedenle yaşadığı yerleri bırakıp göç ediyorlar. Bunun için hiç bir parti ayrımı yapmadan seçilmiş vekillerimize sesleniyoruz. Yöremizle ilgili sorunlara kulak verip sorunlarımızla ilgilenin” dedi.


Dernek Başkanı Hasan Yaman tarafından katkılarından dolayı İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu'na ve Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas'a plaket verildi. TTK'ya 3 bin işçi alımındaki katkılarından dolayı TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen'e fotoğraf hediye edildi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 16:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?