3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bilgi ve Kültür yarışması sona erdi

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde ilköğretim okulları arasında düzenlenen bilgi ve kültür yarışmasının finali gerçekleştirildi.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri kapsamında ilçede bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun organizasyonu ile ilçedeki ilköğretim okulları arasında düzenlenen "Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Finali" gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya, finale kalan 4 okuldan 5'er yarışmacı öğrenci katıldı. Yarışmayı Karadeniz Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güven ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar protokol koltuğunda izlerken öğretmenler, öğrenciler ve veliler yarışmada hazır bulundu. Yarışma öncesi saygı duruşu yapıldı ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü İzzet Şahin konuşma yaparak bilginin tarihçesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Şahin, "Cumhuriyet'in 85. yılı etkinlikleri kapsamında ilçede bulunan ilköğretim okulları arası 'Bilgi ve Kültür Yarışması' düzenledik.

Bugün ise yarışmanın finalini gerçekleştiriyoruz. Bilgi geçmişten gelen en kutsal mirastır. İnsanın tarih sahnesine çıkışıyla bilgi var olmaya başlamıştır" şeklinde konuştu.


Final yarışması Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Gazi İlköğretim Okulu, Nimet İlköğretim Okulu ve Nurhan ve Orhanoğuz İlköğretim Okulu arasında gerçekleşti. Jüri başkanı ve üyeleri yarışmacı öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Genel Kültür kategorilerinde toplamda 20 soru yöneltti. Yarışma sonunda ise Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri cevapladıkları sorulardan 90 puan alarak liderliği elde etti. Gazi İlköğretim Okulu ve Nurhan ve Orhanoğuz İlköğretim Okulu yarışmacı öğrencileri ise 80 puan alarak ikinciliği paylaştı. Nimet İlköğretim Okulu öğrencileri ise 70 puan alarak üçüncü oldu. İki okulun da aynı puanda olması nedeniyle hazırda bulunan 10 yedek soru, yarışmacı öğrencilere yöneltilmedi.


İlköğretim Okulları arası "Bilgi ve Kültür Yarışması"nın finalinde birinci Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerine madalya ve plaketin yanı sıra akıllı tahta, ikinciliği paylaşan iki okula bir adet leptop ve üçüncü olan okula ise projeksiyon cihazı okul müdürlerine İlçe Kaymakam'ı Osman Ekşi tarafından takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 13:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
irem bektaş IP: 78.165.121.xxx Tarih : 6.01.2009 15:01:52

ben zonkuldak ereğlide cumhuriyet i. ö. o.da okuyorum .4-d sınıfı.müdürümüz izzet şahine selamlarımı iletim öğretmenim birgün kuloğlunada bize bugüne kadar böyle ahlaklı ve terbiyelli yetiştirdiği için ona minnettarım