3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bilim sergisi açıldı

Zonguldak'ta Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, okullarında yaptıkları birbirinden ilginç eserleri sergiledi.


Milli Eğitim Bakanlığı Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, okullarında sezon boyunca hazırladıkları birbirinden ilginç proje ve resimlerini sergiledi. İnsan gücü gerektirmeden, dış cephe boyaması, zımparalaması ve temizlemesi yapabilen makineden, otoyoldan elektrik enerjisi üretimi ve bitkisel boya, küresel ısınmaya karşı şemsiye ve pratik ayakkabı, patates ve limondan elektrik enerjisi üretimi, araçlara kurulabilecek alkol metrik sistem, uzun farları, otomatik olarak kısa far yapan sistem, taş, çakıl ve kumla yapılan artma sistemi gibi çok sayıda eserin dikkat çektiği sergide, örencilerin sadece sirke ve karbonatla elde ettiği sonuçlar da büyük beğeni topladı.


Okul Müdürü Okul Müdürü ve Öğrenci Danışmanı Ali Pehlevan, toplam 50 eserin sergilendiğini kaydetti. Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Yüksek Teknoloji Araştırma Enstitüsü tarafından işbirliği ile hazırlanan proje yarışmasında bir eserin Türkiye ikinciliği getirdiğini hatırlatan Müdür Pehlevan, "Önümüzdeki günlerde METEF'de 2 eserimiz sergilenecek. İzmir Olimpiyatlarına da 1 eserle katılacağız. Üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerimizin daha gelişmesi için elemizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz. Kendilerinden gerçekten olağanüstü bir verim alıyoruz. Zaten amacımız da okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün veya özel yetenekli öğrencilerin bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, problem çözen, insan sevgisiyle yoğrulmuş, yüreğinde vatan ve millet aşkı taşıyan, Atatürk'ün açtığı bilim yolunda ilerleyen çağdaş bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır" dedi.
Sergiyi gezmeyen gelen çevre okul öğrencileri, öğretmenleri eserleri görünce hayli şaşırırken,eser sahiplerini kutladılar. Velilerde, çocuklarının başarılı çalışmaları nedeniyle mutluluklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 18:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?