3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bir başka olur Ereğli'nin ramazanı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ereğli belediyesinin halka açık iftarında oruçlarını açan Ereğlililer, feshane şenlikleriyle eğlendiler.


Ereğli Belediyesi, geçen yıl başlattığı Ramazan şenliklerini bu yıl artırarak sürdürüyor. Değişim medya Grubu ve Belediye organizasyonuyla Yaşlılar ve Gençler evinde Ramazan ayı boy süresince halka açık iftar yemeği veriliyor.

Yaşlılar ve Gençler Evi'nde düzenlenen ilk iftar yemeğine Belediye Başkanı Murat Sesli'nin yanısıra, Belediye Meclis Üyeleri, Değişim Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. İftar yemeklerinin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini belirten Başkan Sesli, " Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Değişim Medya Grubu'na ve bu iftarlara katkı sağlayan işadamlarımıza Ereğli halkı adına teşekkür ediyorum. Geçen sene olduğu gibi bu sene de 23 mahallemizde iftarlarımız devam edecek. Bazı mahallerimiz büyük olduğu için 27 ayrı noktada iftar düzenleyeceğiz. Tüm halkımız iftarlarımıza davetlidir" dedi. Ereğli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve halkın büyük beğenisini kazanan Ramazan Şenliklerinin ikincisi yine renkli görüntülerle başladı.

Yaşlılar,gençler, evinde iftarını açan vatandaşlar, feshane şenlikleriyle eğlendiler. Evlerinden şenlikler için sahile akın eden vatandaşlar da Ramazan ayının ilk akşamında ailleriyle birlikte güzel bir gün geçirdiler. Ramazan ayı süresince Sahil bandı Anfi Tiyatroda gerçekleştirilecek olan Ramazan Şenlikleri'ne bütün vatandaşları beklediklerini belirten Başkan Sesli, "Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinliklerin düzenleneceği Ramazan Şenlikleri'ne tüm halkımızı davet ediyorum. Etkinlikler kapsamında semazen gösterileri, yerel sanatçılarımızın halk konserleri, ateş yutan adam, Hacivat ile Karagöz, Nasrettin Hoca, ortaoyunu, Yörük çadırı gibi birçok etkinliğin olacağı ramazan senliklerini gerçekleştirmemizdeki amacımız, halkımızla birlikte eski ramazanların doyumsuz tadını tekrar yaşamak ve huzurlu ve güzel bir Ramazan ayı geçirebilmek" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 16:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?