3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bircan Akyıldız Zonguldak'ta

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, asgari ücrete yapılan yüzde 4'lük zammı değerlendirerek "Keşke hiç yapılmasaydı" dedi.


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Zonguldak'a gelerek ziyaretlerde bulundu. Asgari ücrete verilen yüzde 4'lük zammı değerlendiren Akyıldız, şöyle konuştu: "Asgari ücrete yapılan zam uygulamasının 2008 yılı başında yapılması gerekirdi. Yüzde 4 zam yapıldı. Asgari ücretli çalışanımıza yetiyor mu? Yetmiyor. Maaşların ekonomik ortama göre yansıtılması gerekiyor. Yüzde 4'lük zam yapılmasaydı daha iyiydi. Keşke yapılmasaydı. Asgari ücretli ve çalışanlarımızın yaşama şartlarına göre zam
yapılmalı."


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen'i makamında ziyaret etti. Akyıldız, çalışanların sorunlarını çözmek için bir olalım çağrısında bulundu. Akyıldız ziyaretinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun ülke, Kamu-Sen ve sendikalar için önemli bir kurum olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Türkiye'nin değer yapısına göre önemli bir yer teşkil ediyor. Çalışanlarımızın sorunlarını birlikte çözebiliriz. Sıkıntıların üstesinden birlikte çıkabiliriz.


Suçlu arayıp suçluların sorgulanması değil, birlikte olup sorunları çözmek için uğraşmamız daha iyi olur."
Ülkeyi sırtlayanın memur olduğunu belirten TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, ülke halkı olarak bir geminin içerisinde yaşandığını, gemiyi batırmadan yürütmek gerektiğini söyledi. Ülkenin en önemli sınıfının memur olduğunu anlatan Dağdelen, şöyle konuştu: "Tüm ülkeyi sırtlayan memurdur. Biz siyasetçilerimizle sıkıntıları bir arada görüşerek halletmemiz gerekiyor. Ekonomik sıkıntıları neler yapılabilirliği bir arada görüşerek aşabiliriz. Ülkemizin zenginlikleri, doğal kaynakları, su kaynakları birçok şeyi var. Sadece yeterli bilinç düzeyine gelemedik. Bu düzeye gelince her şeyin üstesinden geleceğiz. Biz hepimiz bir geminin içerisindeyiz. Hepimiz gemiyi batırmadan düz kullanmayı tercih etmeliyiz. Gemiyi batırmak isteyenleri aramızdan çıkarmamız gerekiyor."


Atatürk Kültür Merkezi'nde, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ın ve üyelerinin katılacağı çalışanların sorunlarının konuşulacağı bir toplantının düzenleneceği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 18:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?