3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bireysel silahlanmaya tepki

Zonguldak Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, son günlerde bireysel silahlanmaların arttığını söyleyerek silahsızlanma çağrısında bulundu.


Osman Bekaroğlu, yaptı açıklamada, tüm hemşehrilerine ve insanlara silahsızlanma çağrısında bulundu. Yaşamın bir namlunun ucunda sona erecek kadar ucuz olmadığını belirten Bekaroğlu, şunları söyledi: "Yapılan araştırmalar, ruhsatsız silahların arttığını, insanların birer potansiyel bir katil olacağını, ülkemizde gençlerin çocukların ve yetişkinlerin maganda kurşunu ile değil bireysel silahlanma sonucu öldüğü görülüyor.

Son dönemlerde uluslar arası gündemi meşgul eden gelişmeler silahsızlanma anlaşmalarına
uyulmasının dünya barışı açısından taşıdığı önemi gözler önüne sermektedir. Bizde derneğimiz olarak, ülkemizde ve dünyada hızla artan silahlanma ve bilinçsizce silah kullanımı sonucu yaşanan acılara dikkat çekerek bireysel silahsızlanma bilincini oluşturmak, halkımızla paylaşmak görevi ve sorumluluğundan dolayı açıklama yapmayı düşündük. Artık silah değil kalem tutalım."
 

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 18:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL YAPINCAK IP: 77.8.63.xxx Tarih : 15.05.2009 23:53:09

artik bacak kadar cocuyun belinde silah var bu genclerin birde hareketlerini görseniz bellerinde silah olunca kendilerini tv lerde oyniyan bas rol oyuncular olarak görüyolar  insanlarin bir an önce silahlardan ciddi bir sekilde uzaklasmalari gerekli cünkü son zamanlardaki ölüm olaylarinda insanlar artik en ufak tartismada silaha davranmaktan kacinmiyor yarinini veya arkada birakacayi karisini couklarini düsünmeden tetiye basabiliyor sonuc tabiki felaket