3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bisikletle dünya turu

Kazakistan'dan bir yıl önce bisikletle dünya turuna çıkan İsviçreli çift, Zonguldak'a geldi. İsviçreli çift 3 ay sonra ülkeleri İsviçre'de turu tamamlamayı hedefliyor. 

İsviçreli matematik öğretmeni Sandra Gehr (29), grafik dizayneri Ivo Moosberger (33), Kazakistan'dan başlamak üzere bisikletle dünya turuna çıktı. Kazakistan, Kırgızistan, İran, Irak ülkeleri sonrasında Türkiye'ye gelen çift Türkiye'yi, insanlarını ve yemeklerini çok sevdiklerini söyledi. Türk yemeklerinden mantı ve sarımsağı yanlarından ayırmayan çift, Karadeniz'de engebeli arazi nedeniyle yolculukta zorlandıklarını ifade etti. Sandra Gehr, bisikletle dünya turuna bir yıl önce Kazakistan'da başladıklarını belirterek "Türkiye çok güzel bir ülke. Denizi, insanları, yemeklerini çok beğendik. Fırsatımız oldukça Türkiye'ye gelmeyi düşünüyoruz. Zonguldak ziyaretimizden 3 ay sonra ülkemize dönmeyi hedefliyoruz" dedi.
Yaklaşık bir yıldır bisikletle dünyayı gezmenin çok zevkli olduğunu belirten Ivo Moosberger ise, "Bisikletle dünya turunu uzun zamandır yapıyoruz. Eşimle beraber ülkeleri, insanları, yemekleri tanıyoruz. Türkiye'de olmaktan çok mutluyuz. Türkiye'ye tekrar eşimle birlikte geleceğiz" ifadelerini kullandı. 

Ivo Moosberger, İstanbul ve Edirne üzerinden Bulgaristan, Romanya, Almanya ve ülkeleri İsviçre'ye geçerek turlarını 90 gün içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 18:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?