3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bodur meyvecilik kursu sürüyor

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde İl Tarım Müdürlüğü’nün açtığı Bodur Meyvecilik Kursu devam ediyor.

Çaycuma ilçesinde devam eden Bodur Meyvecilik Kursu’na Çaycuma İlçe Kaymakamı İsmail Kaygısız, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaycuma İlçe Tarım Müdürü Aydın Çelik ve kursiyerler katıldı. Avrupa Birliği Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı–2008 çerçevesinde hazırlanan proje eğitiminin birinci ayında Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden gelen konu uzmanları tarafından yoğun teorik eğitimi verildi.

Proje faaliyet planı içerisinde gerçekleştirilmesi öngörülen faaliyetler içerisinde 4 ayrı meyve grubunun erik, kiraz, elma ve armut meyvelerinin yetiştiriciliği bakım, gübrelenmesi ve bitki hastalıklara karşı mücadele edilmesi bunlarla modern meyve bahçelerinin tesisinin kurulumu bilgileri kursiyerlere aktarıldı.

Eğitimin devamında İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü elemanlarınca ayda 3’er gün olmak üzere 4 gruba 12 gün uygulamalı eğitim verildi. Projede 100 kursiyer olup bu 100 kursiyer 25’erlik küçük guruplara bölünmüş vaziyettedir. Kursiyerlerin bahçe kurulması dâhil tüm uygulamalara katılımları sağlanmakta olup mayıs ve meyve hasat dönemlerinde de il dışı teknik geziler düzenlenecek. Kursiyerlere eğitime katıldıkları her gün için 8 Euro cep harçlığı ödeniyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İl Özel İdaresi kaynakları teşvik edici olacak. Çaycuma ilçesinde modern meyve bahçeleri kurmayı hedefleniyor. Projenin içinde yer alan kursiyerlerle beraber 1 dekar elma, 1 dekar kiraz, 1 dekar armut, 1 dekar erik olmak üzere toplam 4 dekar uygulama bahçesi kuruluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 10:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?