3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bodur meyvecilik kursu’na ziyaret

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde AB Destekli Bodur Meyvecilik Kursu’na Gökçebey ilçesinden ziyaret gerçekleştirildi.


Çaycuma ilçesinde yapılan Avrupa Birliği Aktif İstihdam Tedbirleri 2008 Hibe Planı çerçevesinde hazırlanarak onaylanan ve iki hafta önceki açılışla uygulanmaya başlanan Bodur Meyve Yetiştiriciliği Eğitimi Projesinde kursiyerlere pratik ve teorik eğitimler verilmeye devam ediyor. Çaycuma Hükümet
Konağı ve Çaycuma Sanayi ve Ticaret Odası’nın Toplantı Salonlarında verilen eğitimlerin 7. gününde aralarında İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Gökçebey Kaymakamı Çetin Kılınç, Zonguldak Proje ve İstatistik ve Şube Müdürü Uğur Mert Güçlü, Gökçebey İlçe Tarım Müdürü İrfan Soysal ve Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam’ında bulunduğu yetkililerce ziyaret gerçekleştirildi.


Proje kapsamında Isparta ili Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nde görevli araştırma ve ıslah gruplarında çalışmalarını yürüten konu uzmanı ziraat mühendislerinin verdiği eğitimlerin bir kısmını yakından izleyen yetkililer kursiyerlerin yakın ilgi ve meraklarından duydukları memnuniyeti dile getirerek projenin başarıya ulaşacağını ve yakın zaman içerisinde bölgenin bodur meyvecilik de büyük bir potansiyel oluşturacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 16:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?