3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bölge birliği toplantısı yapıldı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde gerçekleştirilen Zonguldak, Bartın, Karabük illeri bölge birliği toplantısına 17 kredi ve kefalet kooperatifi başkanının katılımı ile yapıldı.


Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde gerçekleştirilen Zonguldak, Bartın, Karabük illeri Bölge Birliği toplantısına 17 kredi ve kefalet kooperatifi başkanı katıldı. Toplantının başkanlığını Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman yaptı. Toplantı da konuşan Mehmet Azman, kooperatifçiliği üst seviyelere çıkartmak için emin adımlarla yola devam ettiklerini kaydetti. Uzun yıllar esnaf ve sanatkarların yanında olduklarını söyleyen Azman, “Kooperatifler öyle denilebilir ki birlik ruhun kalesidir. İnsanlar bireysel olarak yapamadıklarını, kooperatifler kurarak birlik ve dayanışma içerisinde, kolaylıkla başarabilirler bu amaçla kurulmuş olan ve uzun yıllardır esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olan, kooperatiflerimizin bu süreç içerisinde elde ettiği başarılar her zaman takdirle karşılanmıştır. Sorunlarımızı çok iyi bilen ve çözümleri konusunda, önemli görüş ve fikirlere sahip olan, milletvekili Abdülkadir Akgül'ün destekleri ve engin tecrübesi ışığında, kooperatifçiliğimizi daha üst seviyelere çıkartmak yolunda, emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Sorunlarımızı çözümleme yolunda, daha aktif ve yoğun bir şekilde çalışarak, bölgemizdeki kooperatifleri daha aktif hale getirip büyütmek için çalışacağız. Diğer bankaların kredi veremeyiz dediğini bizde çek ve senedi ödediğini ibraz edenlere, bu kredileri vermeye devam ediyoruz” dedi.


Çaycuma Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayri Kandemir, “Bizim 2 aydan beri alınması gereken, günü geçmiş 170 bin YTL para var. Bugün biz bir karar yazdık belki bu kredileri yarın veremeyeceğiz çünkü geriden gelenler, tıkanıklı geliyor. Bu konuyla ilgili merkez birliğinin Halk Bankası Genel Müdürlüğü ile hazineyle bu geriden gelenleri en azından 1, 2, 3 ay bekleme ve bunları takip oranına katmama oranında bir çalışmanız olabilir mi diye düşünüyorum” dedi.


Toplantıda diğer Kooperatif Başkanları da söz alarak sorunlarını dile getirdi. Toplantı samimi bir havada geçerken alınan bir kararla 3 ayda bir toplantı yapılmasına karar verildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 18:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?