3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Borcu olan esnafa taksit kolaylığı

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir, kooperatife borcu olan esnaf ve sanatkarlara taksit imkanı getirdiklerini kaydetti.


Zonguldak Sınırlı Sorumlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir kooperatif binasında basın toplantısı düzenledi. Özdemir, kooperatife ödeme güçlüğü içerisinde olan esnaf ve sanatkarların sorunlarına çare bulmak için çalışma yapıldığını kaydetti. Çalışma sonucunda günü geçmiş borcu bulunan, icraya düşen veya idari takipte bulunan esnaf ve sanatkarlara kolaylık getirildiği bildirildi. Borcu bulunan esnaf ve sanatkarlara borcuna göre 18 aya kadar taksitlendirme imkanı verildiğini ifade eden Özdemir şunları söyledi:


“Esnafın borç durumuna göre yapılacak bu taksitlendirme 12 Kasım 2008 tarihinden itibaren başlayarak 30 Kasım 2008 gününe kadar devam edecektir. Bir taksit peşin alınarak yapılacak olan bu taksitlendirmede mevcut temerrüt faizi oranı kullanılacaktır. Taksitlendirme takibinde bulunan esnaf ve sanatkarların icra işlemleri durdurulacağı gibi mevcut kredi sicilleri de silinecektir. Sicil affı niteliğini de taşıyan bu taksitlendirme hem esnafı rahatlatacağı gibi kooperatifimizi de işler hale getirecektir. Ortaya konulan bu uygulamanın esnaf ve sanatkarlarız tarafından olumlu karşılanacağını umut ediyoruz. Tüm esnaf ve sanatkarlarımızın en kısa sürede taksitlendirme talebini beklemekteyiz. Tüm esnaf ve sanatkarlarımızı en kısa sürede taksitlendirme talebini beklemekteyiz.”


Kooperatifin öz kaynakları ile yapılacak olan taksitlendirmenin diğer esnaf kefalet kooperatiflerine örnek olmasını dileyen Başkan Özdemir, taksitlendirmenin esnaf ve sanatkarlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 17:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?