3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Boş tekneleri bulundu

Zonguldak'ta 3 gün önce, balık ağlarını toplamak üzere tekneyle denize açıldıktan sonra kaybolan baba ve oğlunu arama çalışmaları sürdürülüyor. Tekne, merkeze bağlı Çatalağzı beldesinin yaklaşık 3 mil açığında boş olarak bulundu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye Taşkömürü Kurumundan (TTK) yaklaşık 6 ay önce emekli olan ve amatör balıkçılık yapan Hüseyin Metin Yanık (51) ile oğlu Mete Yanık'ın (20) 10 Ocakta attıkları ağı toplamak için sabah açıldıkları denizde kaybolmaları üzerine başlatılan arama çalışmalarına devam ediliyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 2 bot ile deniz polisine ait zodyak botla Zonguldak açıklarında gerçekleştirilen arama çalışmaları sonucu, ''Çiço'' adlı tekne, Çatalağzı beldesinin yaklaşık 3 mil açığında boş olarak bulundu. Tekne, bir balıkçı motoruna yüklenerek Zonguldak Limanı'na götürüldü.

Tekne limana yaklaştığı sırada endişeyle bekleyen baba ve oğlunun yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Dün, Bartın'ın Güzelcehisar köyünün 7-8 mil açığında balıkçı teknesine ait olduğu tahmin edilen can simidi bulunmuştu.

Baba ve oğlundan yaklaşık 78 saattir haber alınamadığı bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 22:14:15
Güncelleme :13 Ocak 2008 Pazar 22:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?