3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Böyle başkanlar da var

FEDAKAR BAŞKAN

Zonguldak'ın Gelik beldesi Belediye Başkanı Dr. Fahri Yıldırım, belediyenin sıkıntılarını kendi imkanlarıyla gidermeye çalışıyor.

İstanbul'da bir dispanserde bir süre doktor olarak görev yapıp memleketine dönen Fahri Yıldırım, yaşadığı beldeye hizmet etmek için belediye başkanlığına aday olup seçildi. Ancak belediyenin gelirinin az olması nedeniyle sıkıntı yaşayan Yıldırım, fedakarlık yaparak makam aracını kullanmıyor. Görev yaptığı beş yıl boyunca kendi aracını makam aracı olarak kullanıp akaryakıtını da kendi cebinden karşılayan Yıldırım, belediyenin borçlarını ödeyemediği için sıkıntılı günler geçirdiğini belirtti. Eşi ve çocukları beldede yaşayan Yıldırım, belediye işçilerine 400 lira avans şeklinde maaş vermeye çalıştıklarını söyledi.

Yeri geldiğinde belediye işçileriyle birlikte çalıştığını söyleyen Yıldırım, makam aracı olarak kullandığı kendi aracını belediyenin diğer hizmetlerinde de kullandıklarını bildirdi. Mevcut imkanları kullanarak belediyeye hizmet etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Beş yıl kendi arabamı kullandım. Üç araba eskittim. Bu arabaların akaryakıtlarını kendi cebimden aldım. Belediyeye yük olmasın diye. Makam aracına binmiş olsaydım şoförü olacaktı. Dolayısıyla onun da giderini hesap ettiğiniz zaman aylık ortalama 3 bin lira gider ortaya çıkar. Bunlar sadece belediye başkanına tahsis edilmiş olup yalnızca belediye başkanının gider kalemi olacaktı. Kendi arabamı kullanmakla, kendi akaryakıtımı kullanmakla belediyeyi bu yükten kurtarmış oluyorum. Bu yolla benim belediyeye 60 ayda 150 ila 180 bin liralık bir katkım olmuş oldu."

OLMADI KREDİ ALIRIM

Belediyenin sıkıntıları nedeniyle yüzlerinin bile gülmediğini söyleyen Fahri Yıldırım, borç bulacak halinin olmadığını dile getirdi. Beldenin çöplerinin bile Çevre Bakanlığı'nın verdiği traktör aracılığı ile toplandığını söyleyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "SSK ve vergi borçlarımızı ödeyemedik. Dolayısıyla bu dönem borçlu belediyeyiz. İşçimize de tam maaş veremiyoruz. Bunu söylemekten bunu yaşamaktan üzüntü duyuyorum. Ama söylemekten çekinmiyorum. Bunu düzenleyebilmek benim elimde değil.

Mevcut imkanları kullanarak bu beldeye hizmet etmek için uğraşıyorum. İşçi arkadaşlarımda buna katkı veriyor. 400 lira avans şeklinde yarı maaş almalarına rağmen hepsi fedakarca çalışıyor. Dolayısıyla bizim yüzümüz çok da gülmüyor."

Başkan Yıldırım, 29 Mart'ta ikinci kez aday olurken, 'Belde içindeki 12 kilometrelik yol asfalt olursa tekrar aday olurum' dediğini hatırlattı. Yıldırım, yolun şimdiye kadar yapılmadığını belirterek "Yol yapılmazsa 30 Kasım 2009'da hem partiden hem de başkanlık görevimden istifa edeceğim" dedi.

Başkan Yıldırım, hizmet aşkıyla modernleştirmek için göreve geldiği beldede topladıkları hurdalarla belediye garajı yaptıklarını ifade etti. Yıldırım, garaj binasının profillerini parayla aldıklarını, garaj binasının işçiliğini de belediye işçilerinin yaptığını sözlerine ekledi.

FEDAKAR BAŞKAN
FEDAKAR BAŞKAN
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 15:45:02
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 22:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?