3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Boz'dan solda ittifak çağrısı

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Zonguldak İl Başkanı Yavuz, yaklaşmakta olan yerel seçimler için diğer sol partiler ile solda ittifak yapmak için çağrıda bulundu.


SHP Zonguldak İl Başkanı Yavuz Boz, az bir zaman kalan yerel seçimler için Zonguldak’ta başarıyı yakalamak için diğer sol partiler ile solda birleşmek için sol partileri ittifaka davet etti. Partinin genel merkezinin son zamanlarda ittifak kelimesinin kullanmadığını ifade eden Boz, Zonguldak’ta partilerin birleşerek solda tek aday çıkmasını istedi. Partinin eski gücünden daha ileri bir yere geldiğini söyleyen Boz, hiçbir zaman acizlik yapmadığını söyledi. Boz konuşmasında şunları söyledi:


“Yerel seçimlere az bir zaman kaldı. Türkiye’nin geldiği bu noktada SHP olarak dışımızdaki sol partilere çağrılar yaptık. Türkiye’nin geldiği bu noktayı herkes seyrediyor. Bir araya gelerek Zonguldak ve Türkiye’de başarı elde etmemiz mümkündür. Açıklamalara rağmen ana muhalefet partisi tek başına yerel seçimlere hazırlanıyor. SHP “yerel seçimlere girmeyecek” demedik. SHP’nin Zonguldak seçimine girme gücü var. Türkiye’de ve Zonguldak’ta 3’lü ittifaka ihtiyaç var. İttifak olmazsa geçmişten daha fazla gücü olan SHP seçimlere girecek. Bu çağrıyı yaparken hiçbir zaman acizlik yapmıyorum. Zonguldak’ta ittifak başarıyı elde etmek içindir. Bu çağrılan “iflas etmişiz de ittifak çağrısında bulunuyormuşuz” gibi algılanıyor. Vakit kaybeden bir araya gelerek aday çıkarırsak başarı sağlanacaktır. Ama bunlar olmazsa SHP yerel seçimlere tek başına girecektir” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 10:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?