3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bu da ağaç kesim tatbikatı

Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü, tarafından düzenlenen tatbikatla orman köylülerine ve orman işletme müdürlüğü işçilerine ağaç kesim taktikleri öğretildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından daha önce sırasıyla Ereğli ve Karabük işletmelerinde düzenlenen tatbikat, Zonguldak’ta gerçekleştirildi. Orman İşletme Müdürlüğü İşçilerini ve orman köylülerini bilgilendirmek ve iş kazalarını minimuma indirebilmek için düzenlenen tatbikata Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Büyük, Zonguldak Orman İşletme Müdürü Nizamettin Ören, Orman Mühendisi Lütfi Kızılgil, orman işletme müdürlüğü şefleri, işletme müdür yardımcıları ve orman köylüleri katıldı.

Yaklaşık 2.5 saat süren tatbikatta iş güvenliği ve standardizasyon çalışmaları hakkında bilgiler de verildi. Tatbikat öncesi kısa bir konuşma yapan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Büyük her çalışanın, çalıştığı her dönemde kendisini yetiştirmesi gerektiğini vurguladı.

Büyük, “ Çalışanlar her dönemde kendisini geliştirerek üretime daha iyi destek vermesi çok önemli bir husustur. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından her sene Şubat ve Mart aylarında düzenleğimiz bu hizmet içi eğitim tatbikatları geçtiğimiz hafta başladı. Zonguldak’taki tatbikatımızın ardından Ereğli ve Karabük’te de buna benzer uygulamalarımız olacak. Özellikle üretimde çalışanların zarar görmemesi için iş güvenliği kurallarına göre bilgilendirme yapacağız. Uygulamalı tatbikatla birlikte de orman köylülerimize çalışanlarımız daha sağlıklı tomruk kesme yöntemlerini öğretmiş olacağız Eğitim sonunda katılan tüm arkadaşlara sertifika verilecek. Geleceğe dönük orman işletmeciliğinde Avrupa Standartları ve Uluslararası geçerlilik çok önemli.bunun için hep birlikte çalışma yapacağız ve kendimizi geliştireceğiz.

Orman işçilerimiz bizim için çok önemli biz aile gibiyiz. Birimize zarar gelmesi hepimizi üzer, bu nedenle daha sağlıklı çalışma koşullarını yaratmak için bu şekilde seminerler çok büyük fayda sağlıyor. Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü olarak standardizasyon dediğimiz üretim ve satış çalışmaları bakımından da diğer bölgelere göre çok iyi durumdayız. Fakat çok daha iyi olabiliriz. Biz 27 bölgenin içerisinde ilk 3’te yer alıyoruz. Üretimin ve satışın daha kaliteli ve daha fazla olması için birlikte çalışmalıyız. Bir tomruğu 100 liraya da 200 liraya da satmak sizin elinizde. Bu seminerin faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Dervrek Orman İşletme Müdürlüğü Orman Muhafaza memurları tarafından işçilere kullanılacak olan araç ve gereçler hakkında bilgiler verildi. Araç ve gereçler tanıtıldıktan sonra ise hep birlikte uygulamalı olarak 20 metre uzunluğundaki ağaç kesildi. Ormanda yapılan uygulamalı çalışmanın ardından ise Aydındere Orman İşletme Deposu’nda işçilere seminer verildi. Birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından ise sertifikalar dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 18:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?