3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bu da Karadeniz usulü numaratör

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, hac kayıtlarına yoğun ilgi olunca, müftülük görevlileri, hastane ve banka gibi yerlerde görülen dijital numaratörü masrafsız ve Karadeniz insanına has bir özellikle hayata geçirdi.


Ereğli Müftülüğü, 8 Nisan-24 Nisan tarihleri arasında kayıtların başladığını duyurdu. Hac organizasyonu ilk gün yoğun ilgi gördü. Sabahın erken saatlerinde müftülüğe gelen hacı adayları kayıt olabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Yoğunluk üzerine karışıklık çıkmaması için görevliler adayları konferans salonuna alarak koltuklara oturttu. Yazıcıdan çıkarttıkları numaralı kağıtları gelen adaylara geliş sıralarına göre veren görevliler sırası gelen adayı yüksek sesle çağırdı. Sırası gelenler, görevlilerin bulunduğu masaya gelerek hac kayıt işlemlerini yaptırdı.


Hac kayıtlarının bu yıl yoğun ilgi gördüğünü anlatan Ereğli Müftüsü Osman Aydın, kayıtların 24 Nisan'a kadar devam edeceğini söyledi. Kayıt şekilleri hakkında bilgi veren Aydın, kayıtların iki şekilde olacağını belirterek şöyle konuştu: "Kayıt yenileme ve kayıt alma. Kayıt yenileme geçen sene kayıt yaptırıp kura çıkmayanlar kayıtlarını yeniletebilir. Ücret ödemeyecekler. İlk defa bu sene kayıt yaptıracak olanlar, 15 TL'yi müftülüğümüzün kendilerini bildireceği hesap numarasına yatıracaklar. Hacı adayları kayıda geldikleri zaman TC kimlik numaralarıyla beraber gelmeleri zorunludur."

İha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 15:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?