3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bu da mezuniyet halayı

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde 2 bin 61 öğrenci mezun oldu. Şehir stadyumunda yapılan tören sonunda öğrenciler mezuniyet halayı çektiler.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) 2007-2008 Akademik yılında mezun olan 2 bin 61 öğrenci için Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda tören düzenlendi.

Törene Zonguldak Valisi Erdal Ata, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kep ve cüppelerini giyen öğrenciler stadın dışından başlayarak saha içinde kortej yürüyüşü yaptılar. Törende tüm öğrenciler adına konuşma yapan Sağlık meslek Yüksek Okulu öğrencisi Seval Taştepe, Bizler yurdun dört bir köşesinden gelip Zonguldak'ta buluşan öğrencileriz. Ama artık öğrenim hayatımız sona eriyor. Bugün iş hayatına ilk günüdür. Zonguldak'ta kaldığımız süre içerisinde maviyle yeşil bir arada bünyesinde bulunduran bu kentin emeğin başkenti olduğunu öğrendik.

Zonguldak Türkiye'nin en pahalı şehri. Burada okumak gerçekten zor. Sosyal imkanlarımız sınırlıydı ve ciddi anlamda barınma sorunumuz vardı. Bu olumsuzluklar giderildiği taktirde Zonguldak karaelmas Üniversitesi'nin Türkiye'de sayılı üniversiteler arasına gireceğinden kuşkumuz yoktur” dedi.

ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, öğrencileri kendi evlatlarından ayırt etmediğini belirtti. Açıkgöz, ”Bugün burada sevinci ve üzüntüyü bir arada yaşıyoruz. Hayatımızın bir bölümünde sizlerle olduk ve sizleri çok sevdik. Öğrencilerimi hiçbir zaman kendi evlatlarımdan ayırmadım. Sizi bugünlere getiren ailelerinizi canı gönülden kutlarım. Bizim ülkemiz çok değerlidir. Bizim ülkemizin sınırları başkaları tarafından cetvelle çizilmemiştir. Ülkemizin her karışında şehitlerimizin kanı vardır.

Ülkemizin kadını-erkeği, doğulusu-batılısı, kuzeylisi-güneylisi, Atatürk`e inanmış ve cumhuriyet devrimlerini yaparak çağdaş dünyada yerini almıştır. Gün bilim ve teknoloji günüdür. Sanata ve sanatçıya kucak açmalıyız. Dünya yüzeyinde yaşayan herkes şunu iyi bilmelidir. Bu ülkede Atatürk`ün çocukları ortadan kaldırılmadan kimseye yeni yeni sınırlar çizdirtmeyiz. Devrimlerinden ödün vermeyiz. Cumhuriyet değerlerimize dil uzattırmayız” dedi.

Üniversite birincisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü öğrencisi Berna Kaptan'a diplomasını ve ödülünü Zonguldak Valisi Erdal Ata verdi. Diplomaları verilmesinin ardından Öğrenciler daha sonra hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı. Öğrenciler daha sonra müzik eşlinde hep birlikte mezuniyet halayı çektiler.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 12:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?